Интерактивно изложение ще покаже напредъка в технологиитеНад 15 робота ще

...
Интерактивно изложение ще покаже напредъка в технологиитеНад 15 робота ще
Коментари Харесай

Роботи превземат столичен мол през октомври

Интерактивно ревю ще покаже напредъка в технологиите

Над 15 робота ще забавляват посетителите на Сердика Център от 14 до 27 октомври (снимка: APRA Agency)

В продължение на две седмици Сердика Център ще се трансформира в дестинация от бъдещето, тъй като над 15 робота ще завладяват комерсиалния център от 14 до 27 октомври в часовете сред 12:00 и 20:00.

Интерактивното ревю гостува за първи у нас и ще покаже какъв брой са развити към този момент технологиите. Всеки от роботите има неповторимо умеене, като с изключение на да правят дадени команди, огромна част от роботите могат да показват и страсти – да пеят, танцуват, да оказват помощ на хората в ежедневните им потребности, да бъдат артисти, да оказват помощ в бизнеса.

Thespian е робот артист, усвоил до съвършенство човешките страсти. Той може да разсмее човек, да го разплаче, а даже и да го излъже. Всеки ще може даже да му зададе въпрос, на който той да отговори.

Promobot е основан, с цел да служи като персонален помощник. Той може да разпознава и запомня хора, да беседва с тях и да се разхожда в близост. А след това резервира обичаните мемоари като отпечатва фотосите на хартия.

(снимка: APRA Agency)

Hero Mirror е новаторската технология, вградена в огледалото, която разрешава на всеки да си избере воин и той да се появи до него в действителни размери. Децата го обожават, възрастните също.

iPAL е най-хубавият другар на децата. Той може да запомни кой е неговият притежател и е предан на това да го прави благополучен. Роботът е изобретен в Китай, където родителите отсъстват за дълго време от у дома и желаят децата им да бъдат обгрижвани и да се учат на нови неща. iPAL е детегледачката на китайските фамилии.

Alpha е робот-гимнастик, кадърен да се движи във всички направления. Той върти и задвижва всяка част на тялото си и даже танцува. Може да бъде ръководен посредством приложение за Android.

(снимка: APRA Agency)

Dancing robots са приетите за най-подвижните роботи на света и несъмнено знаят по какъв начин да впечатлят.

Miss Face е първият план, който може да извърши всяка гримаса на човешкото лице и даже да извършва бийтбокс. Вграденият изкуствен интелект разрешава на робота да беседва с хората, да споделя смешки, да се мръщи и, несъмнено, да пее.

Robot Aibo e роботът-домашен любим. Игривото кученце незабавно запленява с неповторимия си темперамент. То прави всичко като същинско куче – от чесане зад ухото до това да оближе лицето на стопанина си.

(снимка: APRA Agency)

Robofish плува и се държи като същинска риба, като даже се схваща доста добре с другите жители на аквариума.

Chess player е професионален робот-шахматист. Гросмайсторът измежду роботите ще може да провокира трима съперници по едно и също време.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР