Интерактивно изложение ще покаже напредъка в технологиитеНад 15 робота ще

Интерактивно изложение ще покаже напредъка в технологиитеНад 15 робота ще ...

Роботи превземат столичен мол през октомври.


Интерактивно изложение ще покаже напредъка в технологиите

Над 15 робота ще забавляват посетителите на Сердика Център от 14 до 27 октомври (снимка: APRA Agency)

В продължение на две седмици Сердика Център ще се превърне в дестинация от бъдещето, защото над 15 робота ще превземат търговския център от 14 до 27 октомври в часовете между 12:00 и 20:00.

Интерактивното изложение гостува за първи у нас и ще покаже колко са развити вече технологиите. Всеки от роботите притежава уникално умение, като освен да извършват дадени команди, голяма част от роботите могат да изразяват и емоции – да пеят, танцуват, да помагат на хората в ежедневните им нужди, да бъдат актьори, да помагат в бизнеса.

Thespian е робот актьор, усвоил до съвършенство човешките емоции. Той може да разсмее човек, да го разплаче, а дори и да го излъже. Всеки ще може дори да му зададе въпрос, на който той да отговори.

Promobot е създаден, за да служи като личен асистент. Той може да разпознава и запомня хора, да разговаря с тях и да се разхожда наоколо. А после запазва любимите спомени като отпечатва снимките на хартия.

(снимка: APRA Agency)

Hero Mirror е иновативната технология, вградена в огледалото, която позволява на всеки да си избере герой и той да се появи до него в реални размери. Децата го обожават, възрастните също.

iPAL е най-добрият приятел на децата. Той може да запомни кой е неговият собственик и е отдаден на това да го прави щастлив. Роботът е изобретен в Китай, където родителите отсъстват за дълго време от вкъщи и искат децата им да бъдат обгрижвани и да се учат на нови неща. iPAL е детегледачката на китайските семейства.

Alpha е робот-гимнастик, способен да се движи във всички посоки. Той върти и задвижва всяка част на тялото си и дори танцува. Може да бъде управляван чрез приложение за Android.

(снимка: APRA Agency)

Dancing robots са признатите за най-подвижните роботи на света и определено знаят как да впечатлят.

Miss Face е първият проект, който може да изпълни всяка мимика на човешкото лице и дори да изпълнява бийтбокс. Вграденият изкуствен интелект позволява на робота да разговаря с хората, да разказва шеги, да се мръщи и, разбира се, да пее.

Robot Aibo e роботът-домашен любимец. Игривото кученце веднага запленява с уникалния си характер. То прави всичко като истинско куче – от чесане зад ухото до това да оближе лицето на стопанина си.

(снимка: APRA Agency)

Robofish плува и се държи като истинска риба, като дори се разбира много добре с другите обитатели на аквариума.

Chess player е професионален робот-шахматист. Гросмайсторът сред роботите ще може да предизвика трима опоненти едновременно.

Източник: technews.bg