Интензивно се работи по запълване на уличните дупки, отворили се

...
Интензивно се работи по запълване на уличните дупки, отворили се
Коментари Харесай

Христо Иванов: 25 000 кв.м. дупки ще бъдат запълнени тази пролет във Варна 


Интензивно се работи по запълване на уличните дупки, отворили се след зимата. Първоначалното възлагане обгръща кърпене на общо 25 000 кв.м. дупки – по 5000 кв.м. във всеки от петте варненски региона. Това разгласи в предаването „ Зала Пленарна ” на Дарик зам.-кметът по инфраструктурата инж. Христо Иванов. Той посочи, че ще се отстраняват най-фрапиращите неравности по съществени улици и булеварди.

Средствата за улични кърпежи в бюджета на Варна за тази година са в размер на 5 милиона лв.. Кърпежите се правят от три компании, с които Общината има контракт – „ Инфра специалист ”, „ Инжстрой ” и „ Хидрострой ”, напомни зам.-кметът.

До края на април би трябвало да завърши главният ремонт на булевардите „ Приморски ” и „ Цар Освободител ”. По „ Цар Освободител ” остава единствено създаване на дъждовната канализация, след което ще стартира засипване и работа по новата пътна настилка. Заради дъждовете в последно време работата бе затруднена, само че не е спряла, увери инж. Иванов.

Участъкът на бул. ”Приморски ” сред кръстовището с ул. ”Михаил Колони ” и плувен комплекс „ Приморски ” ще бъде ремонтиран следващата година. По новата част на бул. ”Левски ” се работи интензивно, старателно и всекидневно.

Започна към този момент създаване на мостовите уреди на „ Владислав ” и „ Сливница ”, а локалното платно на „ Левски ” сред двата булеварда е съвсем готово, уточни зам.-кметът по инфраструктурата.

Инж. Христо Иванов разкри, че засягането на трибуните на стадион „ Спартак ” не е било предстоящо. Проектантите спазили уличната регулация, само че откакто геодезистите обрисували трасето на бул. ”Левски ”, се оказало, че се засягат няколко реда от трибуните.

Тъй като няма вид да се поправят пътните платна, дребен компромис е бил изработен с широчината на тротоара. Бетонна стена ще дели стадиона от булеварда. След това следва да бъде изработен план и построена нова естрада на стадиона.

Прави се всичко допустимо срокът за довеждане докрай на бул. ”Левски ” да бъде спазен. Имаме компликации, само че се стараем да ги преодоляваме ”, означи инж. Иванов.

На три места по новия бул. ще има пасарелки като тази, която се построява на бул. ”Мара Тасева ” в „ Аспарухово ”. Пешеходни надлези ще има сред улиците „ Подвис ” и „ Прилеп ”, сред бул. ”Цар Освободител ” и „ Сливница ” и сред бул. „ Сливница ” и „ Владислав ”. Съоръженията ще са със стъпала и асансьори. След като се види по какъв начин ще наподобяват пасарелките и по какъв начин ще се употребяват от пешеходците, ще се реши дали да бъдат построени и на други места в града.

Два нови пешеходни подлеза ще бъдат построени на бул. ”Нардни будители ” в Аспарухово ”. Подземните уреди ще се намират до спирка „ Калин ” и Морската гимназия. Ремонтите на булевардите „ Мара Тасева ” и „ Първи май ” в квартала оттатък моста би трябвало да приключат до края на април, увери зам.-кметът
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР