Интензивните валежи в област Велико Търново доведоха до преливане на

...
Интензивните валежи в област Велико Търново доведоха до преливане на
Коментари Харесай

Язовир „Йовковци“ прелива

Интензивните превалявания в област Велико Търново доведоха до преливане на язовир „ Йовковци “ и доста покачиха речните равнища. Наводнени са доста аграрни площи, няма залети къщи, заяви БНР.

Язовир „ Йовковци “, който водоснабдява Великотърновска област, прелива като равнището, за в този момент, е 10 сантиметра над преливника, а реката може да поеме изпусканите размери.

Другият язовир от първостепенно значение за района „ Александър Стамболийски “ се чака да прелее до денонощие, в случай че се резервира интензивността на преваляванията, тъй като входящият поток в него е три пъти по-голям от изходящия. Все още има към 20 милиона кубически метра свободен размер, оповестиха от Областната администрация.

Реките не са излезли от коритата си. Във Велико Търново река Янтра в квартал „ Чолаковци “ е с повече от два метра под сериозната стойност.

Няма залети жилищни парцели, показаха от Областната противопожарна работа и прецизираха, че са наводнени хиляди декари ниви, тъй като преовлажнената земя не може да поеме преваляванията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР