Интензивните руски ракетни обстрели срещу източните украински градове Северодонецк и

...
Интензивните руски ракетни обстрели срещу източните украински градове Северодонецк и
Коментари Харесай

Това е трагедия. Цивилни в Донбас не са излизали седмицa от убежищата заради руските обстрели 


Интензивните съветски ракетни обстрели против източните украински градове Северодонецк и Лисичанск принуждават локалните поданици към този момент седмица непрекъснато да се крият в бомбоубежища без да могат да излязат на открито даже за малко.

Това описват цивилни, които в последните дни са съумели да се изтеглят от региона благодарение на задгранични доброволци, съобщи Асошиейтед прес в неделя.

Северодонецк и Лисичанск са последните два огромни градове в Луганска област, които към момента са под украински надзор. Руските сили концентрираха напъните си в това да завладеят цялата територия на Луганската и Донецката области, които съставляват източния район Донбас.
 70-годишната Наталия Георгиевна от два месеца живее в мазето на детска градина в Лисичанск дружно с още шестима души.
Подкрепяните от Москва проруски сепаратисти управляват от 2014 година елементи от него и задачата на Русия в този момент е да завладее целия район.

Въпреки засилените ракетни обстрели, група цивилни са били евакуирани сполучливо с трен в петък до дребния град Покровск, намиращ се на 130 км в южна посока, оповестява Асошиейтед прес.

Сред избавените цивилни е 74-годишната Оксана, която избира да резервира фамилното си име в загадка. Тя и 86-годишния ѝ брачен партньор са били евакуирани от Лисичанск.
 33-годишната Катерина и 7-месечната ѝ щерка се крият в бомбоубежище в затворен цех за стъкло в Лисичанск.
“Отивам някъде, само че не зная къде ”, споделя Оксана пред Асошиейтед прес. “Сега съм просякиня, лишена от благополучие. Трябва да апелирам за лепта. По-добре ще е да ме убият. ”

Тя е работила 36 години като счетоводителка и мисълта, че в този момент би трябвало да разчита на помощ от други я изтезава: “Да не дава Господ някой различен да преживее това. Това е покруса, смут. Кой да допусна, че ще попадна в подобен пъкъл. ”
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР