Интелигентните осветителни тела намаляват сметките за енергия и правят градовете

...
Интелигентните осветителни тела намаляват сметките за енергия и правят градовете
Коментари Харесай

Умното осветление пести и решава проблеми в градовете

Интелигентните осветителни тела понижават сметките за сила и вършат градовете по-приятна среда

Интелигентните осветителни тела са печеливша обстановка за всички, безапелационни са специалистите

Европа може да пести годишно по 2,1 милиарда евро, в случай че модернизира лампите си за улично осветяване, твърди „ Споделени градове “ – стратегия на Европейски Съюз за интелигентните градове. Наред с това, умното осветяване оказва помощ на градските управляващи да се оправят с проблеми, с които се борят от десетилетия.

В момента разноските на Европейски Съюз за улично осветяване възлизат на 3 милиарда евро годишно. При внедряване на интелигентни осветителни тела тази сума може да бъде понижена до 900 млн. евро. Икономиите в размер на 70% ще са вероятни посредством потребление на 50-70% по-малко сила, както и понижаване на бюджетите за поддръжка, написа GreenTech.bg.

В Европа почти 75% от уличното осветяване е на повече от 25 години. Поради възрастта си то изисква по-голяма поддръжка. Същевременно интелигентните осветителни тела носят редица благоприятни условия, като мониторинг на замърсяването на въздуха, помощ при паркиране и потребление на трафични данни данни за ръководство на тапите.

„ Интелигентните осветителни тела са печеливша обстановка за всички. Те оказват помощ на данъкоплатците да понижат сметките за сила и да създадат градовете по-приятна среда, в която да живеят и работят “, споделя Нейтън Пиърс, програмен шеф на „ Споделени градове “.
още по тематиката
По неговите думи, спестените финансови средства могат да бъдат ориентирани за възстановяване на публичните пространства и основаване на жизненоважни публични услуги.

Новите системи за надзор, присъщи за уличните LED лампи, разрешават интензитетът на осветлението да се понижава когато и където е належащо. Това може в допълнение да усили спестяванията на сила.

Наред с икономиите, интелигентното улично осветяване може да се настрои по този начин, че да работи като сензорна мрежа – сходен план, да вземем за пример, развива Австралия. То може да събира и предава на данни, свързани с превоза, околната среда, ръководството на града, потреблението сила, сигурността.

Най-новото потомство интелигентно осветяване за улицата оказва помощ на градските управляващи да се оправят с някои от проблемите, с които кметовете се борят от десетилетия. Така да вземем за пример, интелигентните осветителни тела могат да вършат мониторинг на замърсяването на въздуха и тапите.

Интелигентното улично осветяване може да стане притежател и на редица приложения за сигурност. Новата LED технология има потенциала да включва функционалности като да вземем за пример цифрови пътни знаци, системи за видеонаблюдение, представители, бързи спешни системи за връзка и даже зарядни станции за електрически транспортни средства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР