Институциите не са тези, които най-често злоупотребяват с личните ни

...
Институциите не са тези, които най-често злоупотребяват с личните ни
Коментари Харесай

Венцислав Караджов: В частния сектор има проблеми при обработване на лични данни

Институциите не са тези, които най-често злоупотребяват с персоналните ни данни. Те са задължени да обработват персоналните ни данни. Но в частния бранш се виждат много проблеми при култивиране на персонални данни.
Това сподели пред Българска национална телевизия ръководителят на комисията Венцислав Караджов.

Основен проблем не престават да бъдат колекторските компании. Там казусът е с изкупуването на несъбираеми отговорности на други компании. Някои от колекторските компании не престават да употребяват " мутренски подходи от 90-те ", изясни Караджов.

Имаме по-висока просвета за запазване на персоналните данни, сподели още Караджов.

По думите му живеем в свят, в който машините стартират да ни заобикалят. " Те хем ни доставят задоволително положителни услуги и стандарт на живот, само че употребяват нашите данни за да се развиват. Необходимо е когато употребяват тези персонални данни на нас, това да става при определение правила. "

Вчера Комисията за отбрана на персоналните данни означи и специфичния европейски ден за опазването на персоналните данни, който се отбелязва от от ден на ден страни по света.

Беше показано приложение на Комисията на персоналните данни. Те желаят да употребяват оптимално добре технологиите и са вкарали цялата нормативна уредба, интернационалните актове и практики по тематиката отбрана на персонални данни.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР