Институтът за пътна безопасност възложи на международен одитор да направи

...
Институтът за пътна безопасност възложи на международен одитор да направи
Коментари Харесай

Мантинелите във фаталния участък на „Струма“ били монтирани неправилно

Институтът за пътна сигурност разпореди на интернационален инспектор да направи инспекция на пътните условия на автомагистрала " Струма " след жестоката злополука с македонски рейс, при която починаха 45 души. 

" Проверката установи, че мантинелите в сектора на нещастието, са били повредени от предходни произшествия, че те са били преработени и преинсталирани погрешно. " Това сподели в ефира на бТВ Богдан Милчев от Института по пътна сигурност.

Според него в случай че бяха вярно поставени, е можело да трансформират траекторията на рейса и той да не попадне в клопката на мантинелите: " Защото жертвите не са от злополуката. Такива произшествия се случват десетки пъти, десетки рейсове годишно се възпламеняват и няма толкоз жертви, жертвите се случват тъй като попадат в клопката на мантинелите. "

Липсващият знак за отбивката също е от голяма важност, а прокуратурата си затваря очите за следствието дали и пътят е съдействал за злополуката. 

" Делото ще се забави доста, в случай че се потвърди че маркировката и пътят са проблем. Освен това българската страна ще би трябвало да изплати огромни компенсации ", добави Милчев. 

Той счита, че главно виновността е в водача, само че и пътните условия също имат своя принос, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР