Институтът за пътна безопасност възложи на международен одитор да направи

...
Институтът за пътна безопасност възложи на международен одитор да направи
Коментари Харесай

Богдан Милчев: Мантинелите в участъка на трагедията на „Струма“ са монтирани неправилно

Институтът за пътна сигурност разпореди на интернационален инспектор да направи инспекция на пътните условия на автомагистрала " Струма " след жестоката злополука с македонски рейс, при която починаха 45 души.

" Проверката установи, че мантинелите в сектора на нещастието, са били повредени от предходни произшествия, че те са били преработени и преинсталирани погрешно. " Това сподели пред БТВ Богдан Милчев от Института по пътна сигурност.

Според него в случай че бяха вярно поставени, е можело да трансформират траекторията на рейса и той да не попадне в клопката на мантинелите: " Защото жертвите не са от злополуката. Такива произшествия се случват десетки пъти, десетки рейсове годишно се възпламеняват и няма толкоз жертви, жертвите се случват тъй като попадат в клопката на мантинелите ".

Липсващият знак за отбивката също е от голяма важност, а прокуратурата си затваря очите за следствието дали и пътят е съдействал за злополуката.

" Делото ще се забави доста, в случай че се потвърди че маркировката и пътят са проблем. Освен това българската страна ще би трябвало да изплати огромни компенсации ", добави Милчев. Той счита, че главно виновността е в водача, само че и пътните условия също имат своя принос.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР