Институтът за пътна безопасност се обръща към всички новоизбрани кметове

...
Институтът за пътна безопасност се обръща към всички новоизбрани кметове
Коментари Харесай

След поредния инцидент: Инспекции на спирки в цялата страна

Институтът за пътна сигурност се обръща към всички новоизбрани кметове неотложно да възложат осъществяването на инспекции по пътна сигурност на местата с централизация на ПТП, както и в зоните на спирки на градския превоз, регионите към учебни заведения и детски градини.
Идентифициранетo на дефицити на пътна сигурност е опция за предприемане на съответни ограничения от страна на притежателя на пътната инфраструктура за попречване на тежки пътнотранспортни катастрофи. Опитът на Института демонстрира, че тежкият случай случил се във Варна през миналото денонощие се дължи главно на пропуски в организацията на придвижването и липса на съответни политики, с които да се оказва качествена предварителна защита над риска в зоните на спирки.
Експертите на ИПБ упорстват въз основата на ревизия по пътна сигурност да се набележат и изпълнят ограничения, свързани с обезопасяването на зоните на спирките в обитаемоте места. При осъществени инспекции на доста места прави усещане, че постоянно се нарушават разпоредбите за това къде и по какъв начин може да се слагат спирки и спирконавеси. Така да вземем за пример в гр. София скоро бяха разпознати спирки, които се намират в зоната на кръстовище, в гр. Крън където починаха шест индивида преди по-малко от месец, в зоната на тежкото ПТП беше разпозната противозаконна спирка, която е обособена точно от администрацията на община Крън. Единствената опция, която може да докара до обезопасяването на спирките и гарантиране на живота и здравето на хората, които са избрали да употребяват градския превоз за напредване е посредством осъществяването на експертни инспекции и изработването на съответни ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР