Институтът за изследване на войната (ISW) съобщи за настъплението на

...
Институтът за изследване на войната (ISW) съобщи за настъплението на
Коментари Харесай

ISW: ВСУ са дълбоко в тила на врага, освободиха 400 кв. км за два дни - Свят

Институтът за проучване на войната (ISW) заяви за настъплението на украинските въоръжени сили в Харковска област. Според американските анализатори ВСУ са напреднали с най-малко 20 километра и са освободили към 400 квадратни километра през последните два дни - 6 и 7 септември.

Данните са от новия отчет на ISW.

" Украинските сили навлязоха на най-малко 20 км дълбочина в следената от Русия територия северно от Изюм към Купянск и на 6-7 септември отвоюваха към 400 кв. км. Руски източници настояват, че украинските сили напредват на югоизток по E40 и N26 надлежно към Изюм и Купянск. Геолокацията демонстрира, че украинските сили са напреднали и в североизточна посока по автомагистрала Т2110 от Балаклея, Върбовка, Яковенково, Волоховски Яр (на кръстовището на Т2210 и Е40), както и към Шевченково ", оповестяват специалистите.

Освен това анализаторите виждат, че съветски източници към този момент са почнали да оповестяват, че украински диверсионни и разследващи групи са провели интервенции в Била Колодяз, Волчанск и Гнилица, " надълбоко в съветския гръб ", източно от река Северски Донец.

През последните 24 часа ВСУ са унищожили два самолета Су-25, хеликоптери Ка-52 и Ми-24, както и пет противников безпилотни летателни апарата.

От 24 февруари насам въоръжените сили на Украйна към този момент са ликвидирали към 51 250 съветски окупатори (+640 през последните 24 часа), заяви Генералният щаб на ВСУ тази заран.

" Най-големи загуби претърпя врагът в посока Донецк ", се споделя в отчета.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР