Институтът за български език към БАН "Проф. Любомир Андрейчин" организира

...
Институтът за български език към БАН "Проф. Любомир Андрейчин" организира
Коментари Харесай

Институтът за български език към БАН организира семинар за системата "Преводач" за европредседателството ни

Институтът за български език към Българска академия на науките "Проф. Любомир Андрейчин " провежда през днешния ден в НДК семинара "Преводач 2018 ", обвързван с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, оповестиха от пресцентъра на Българска академия на науките.

На форума ще бъде показана системата "Преводач ", представляваща инструмент за автоматизиран превод и основана особено за европредседателството ни през 2018 година Системата "Преводач " може да се употребява посредством онлайн приложения за автоматизиран превод, налични за разнообразни браузъри и мобилни приложения, и с десктоп приложения за компютърно подкрепят превод посредством приставката "Преводач " за "Ес Ди Ел Традос Студио ".

В "Преводач " е интегрирана платформата за машинен превод на Европейски Съюз - eTranslation. Системата "Преводач " e налична от уеб страницата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Семинарът, проведен от Института за български език към Българска академия на науките, е предопределен за преводачите и работещите в региона на връзките с обществеността в обществената администрация. На него те ще се срещнат с преимуществата на машинния превод, който употребява невронни мрежи и съставлява самобитна гражданска война в региона, защото предлага по-ясни и разбираеми преводи.

Преводачите ще научат повече и за напъните на Европейски Съюз да построи обща европейска платформа за машинен превод /eTranslation/ в интерес на обществената администрация и жителите, както и ще придобият на практика знания по какъв начин да превеждат по-бързо и дейно благодарение на системата "Преводач " по време на Председателството ни на Съвета на Европейски Съюз, показват от Българска академия на науките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР