Инсталацията на мобилната система на Smart Wires е отнела по-малко

...
Инсталацията на мобилната система на Smart Wires е отнела по-малко
Коментари Харесай

Улесняват интегрирането на ВЕИ в електропреносната ни мрежа


Инсталацията на мобилната система на Smart Wires е лишила по-малко от три дни
(снимка: Flexitranstore)

Електропреносните мрежи нерядко се оказват претрупани заради бързия напредък на възобновимите източници. Инсталирането на нова мобилна система за ръководство на енергийния поток в българската електроразпределителна мрежа има капацитет доста да усили количеството възобновима сила, с което мрежата на страната може да се оправи. Това е значимо и за развиването на трансграничните електроенергийни потоци.

Технологията е конфигурирана в българската преносна система като част от план на име „ Flexitranstore ”, финансиран от Европейски Съюз, за който и задгранични медии. Проектът се реализира в съдействие сред българския оператор на преносна система, Енергиен систематичен оператор (ЕСО) и компанията за енергийни технологии Smart Wires.

Технологията за ръководство на енергийните потоци разрешава на мрежовите оператори да отключат незадоволително потребления метафоричен потенциал на своите системи, което прави инфраструктурите им за електропренос по-ефективни и устойчиви. Натоварването на мрежата понижава, реализира се по-бързо свързване сред новите и пазара.
още по тематиката
Технологията, създадена от Smart Wires, е конфигурирана в североизточна България, където се генерират 750 MW вятърна сила. Инсталацията е лишила по-малко от три дни.

„ Този план ни разрешава да осезаем непотребния потенциал на нашата мрежа, с цел да увеличим навлизането на възобновими източници, да понижим рестриктивните мерки и да подобрим трансграничните потоци сред България и Румъния ”, сподели шефът на Националния диспечерски център на ЕСО Димитър Зарчев.

Допълнително, описвайки изгодите от мобилната технология за надзор на енергийния поток, Зарчев изяснява, че това ще им разреши доста да подобрят потенциала и гъвкавостта на мрежата и да ускорят напъните на района за.

„ Ценното е, че технологията може да бъде доставена за месеци, конфигурирана за часове и наново употребена на голям брой разнообразни места ”, продължава той.

„ Контролът на енергийния поток не е оригиналност, само че този новаторски способ за мобилно внедряване дава на промишлеността необикновено гъвкаво решение със значително влияние, което в последна сметка обезпечава по-бърз, по-евтин и по-добър метод за обмисляне и употреба на енергийни системи ”, обобщава Зарчев.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР