Instagram срещна критики заради това, че пази в тайна своите

...
Instagram срещна критики заради това, че пази в тайна своите
Коментари Харесай

Instagram крие негативни данни от свои проучвания?

Instagram срещна рецензии поради това, че пази в загадка своите вътрешни изследвания за резултата на обществените медии върху потребителите в тийнейджърска възраст.

Според „ Уолстрийт Джърнъл “ анализите сочат, че притежаваната от Фейсбук платформа е упреквана от младежите за нараснали равнища на тревога и меланхолия. Информацията на изданието, която все още не е оспорена от Фейсбук, демонстрира, разкрива данни, изнесени в презентационни слайдове, съобщи „ Би Би Си “.

На един от тях написа, че Instagram утежнява проблемите с външния тип при една на всеки три тийнейджърки. На друго място се разкрива, че през 2020 година разбор е открил, че 32% от интервюираните споделят, че в случаите, когато се усещат зле по отношение на това по какъв начин наподобяват телата им, Instagram ги кара да се усещат още по-зле.

През 2021 година обществената мрежа е провела огромно изследване на десетки хиляди хора, които съчетават отговорите на потребителите със своите лични данни по отношение на времето, прекарано в Instagram и това какво са видели.

В отговор на обявата на „ Уолстрийт Джърнъл “ от платформата разгласиха опровергаване, съгласно което медията се е фокусирала върху „ стеснен набор от констатации “. „ Направихме обширна работа към издевателството, самоубийствата и самонараняванията и питателните разстройства, с цел да създадем Instagram безвредно и подкрепящо място за всички “, се споделя в изказването. Там се добавя още, че въз основа на проучвания и противоположна връзка от специалисти са създадени принадлежности, с които хората сами да се защищават от тормоз.

Парите преди потребителите

Същевременно обаче ръководителят на отдел за сигурност на децата към Националното общество за предварителна защита на жестокостта към децата, Анди Бъроуз, има друга позиция. Според него информацията, споделена от „ Уолстрийт Джърнъл “, демонстрира, че „ компанията още веднъж и още веднъж слага облагата пред вредата “.

„ Тяхното лично проучване демонстрира, че огромен брой от младежите в Instagram споделят, че услугата ги кара да се усещат по-зле със себе си – само че компанията просто желае да се увери, че те не престават да се връщат “, разяснява той.

Законопроект на английския регулатор, отдаден на онлайн сигурността, дава правото да се вкарват санкции на компании, които не съумеят да работят във връзка с наличие, което може да нанася вреди.

Американската организация Fairplay разгласи, че новините демонстрират, че Instagram не е място за деца. Оттам приканиха държавното управление на Съединени американски щати да пусне своето изследване и проектите за пускане на платформа на име Instagram Youth да бъдат осуетени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР