Инспекцията по труда във Враца организира информационния ден за работещите

...
Инспекцията по труда във Враца организира информационния ден за работещите
Коментари Харесай

Инспекцията по труда във Враца с важна информация за работещите в чужбина

Инспекцията по труда във Враца провежда осведомителния ден за работещите в чужбина.
Какви са трудовите и осигурителните права на българските жители при претовареност в страните-членки на Европейския съюз, Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и Швейцария? Как да се предпазят от измами при търсене на работа в чужбина? На тези и още въпроси може да бъде получен отговор по време на осведомителния ден, проведен от Инспекцията по труда във Враца с поддръжката на Националния застрахователен институт (НОИ) и Агенцията по заетостта (АЗ).
Той ще се организира на 23 юни от 10 до 15 часа в приемната на Дирекция „ Инспекция по труда “ Враца на адрес; Ул. „ Стоян Заимов” No 2, ет. 4.
Консултации могат да получат търсещи работа и служащи, както и юридически лица, които оферират претовареност зад граница – командироващи работодатели; предприятия, осигуряващи краткотрайна работа; компании медиатори.
По време на осведомителния ден инспектори по труда ще съветват по въпроси, свързани с трудовото право. От Национален осигурителен институт ще осведомят по проблеми, свързани с осигурителното законодателство, в това число и за преноса на осигурителни права. От АЗ ще показват потребна информация за посредничеството за работа.
Информационният ден се провежда като активност по план DFPO-1.002-0002-C01 „ Сътрудничество за почтени условия на труд “, по който ИА ГИТ си партнира с Инспекцията по труда на Кралство Норвегия. Той се финансира от Фонда за двустранни връзки на национално равнище по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014 – 2021.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР