Инспекторите от държавните горски предприятия са извършили общо 4239 инспекции

...
Инспекторите от държавните горски предприятия са извършили общо 4239 инспекции
Коментари Харесай

Горските откриха 124 нарушения при масирана проверка

Инспекторите от държавните горски предприятия са направили общо 4239 инспекции по Закона за горите, в последните 4 дни. Контрол на място е осъществен на 885 обекти за рандеман на дървесина и 737 транспортни средства. Ловците, които са тествани са 2308, рибарите – 7, а други физически лица- 302. Съставени са 58 акта за определяне на административни нарушавания и санкции по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 24,94 пространствени кубически метра дърва, 2 моторни транспортни средства, един кон, 4 каруци, както и 2 моторни триони.

В същия интервал чиновниците на районните дирекции по горите са инспектирали 217 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 288 места за рандеман на дървесина, 956 транспортни средства, 28 ловци, 84 рибари и 710 физически лица. Общо осъществените инспекции са повече от 2200, като в следствие от тях са формирани 40 констативни протоколи и 66 акта.

Служители на Регионална дирекция по горите - Берковица задържаха два товарни автомобила, транспортирали обла строителна дървесина от бял бор, разкроена на секции с дължини от 4 м. Нарушението е открито по време на инспекция на 21 март, в землището на с. Стакевци, обл. Видин. Дървесината е била немаркирана с контролна горска марка, индустриална марка или общинска марка и без превозен за превозването й. Общият размер на нелегално превозената дървесина възлиза на 18,20 пл. м3. За установените нарушавания на Закона за горите са формирани общо 4 акта, с които са арестувани транспортните средства и дървесината.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР