Инспектори от отдел Митническо разузнаване и разследване” на Митница Русе

...
Инспектори от отдел Митническо разузнаване и разследване” на Митница Русе
Коментари Харесай

Митничари иззеха над 2 хил. литра нелегално гориво в село Цар Самуил

Инспектори от отдел „ Митническо разузнаване и разследване” на Митница Русе задържаха над 2000 литра дизелово гориво без документи, намиращо се в частните стопанства на двама поданици на село Цар Самуил, Силистренско. Това оповестиха от Агенция “Митници”.
 1523432332  1523432340
Проверките са осъществени на 3 и 5 април 2018 година. В обекти, стопанисвани от двама разнообразни мъже в село Цар Самуил, митническите инспектори са разкрили PVC-контейнери с съдържимост 1000 литра. Всеки от тях е бил цялостен до горе с дизелово гориво. В първия случай измереното наличие на контейнера е 1032 литра, а във втория – 995 литра.  Собствениците на обектите не са показали пред митническите чиновници документи за генезис на горивото, както и за  плащане, начисляване или застраховане на дължимия за стоката данък.

Нелегалните енергийни артикули са конфискувани и проби от тях са изпратени за лабораторен разбор. По случаите са формирани административнонаказателни производства.  Предвидената от закона глоба е в размер на удвоения изискуем данък за откритото количество, само че не по-малко от 1000 лв..  В първият случая размерът на глобата е еднакъв на 1333,34 лева, а във втория – 1285,54 лв..

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР