Инспектори от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) са

...
Инспектори от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) са
Коментари Харесай

Русия: Екипите на ОЗХО влязоха в Дума

Инспектори от Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) са пристигнали в сирийския град Дума, където на седми април бе извършена хипотетичната химическа офанзива, оповестиха от Външното министерство на Русия, съобщи БГНЕС.
„ Според информацията, която имаме, специфичната задача на ОЗХО е пристигнала на 21-ви април сутринта в град Дума в регионите, където се счита, че има токсични вещества”, излиза наяве от изказване на ведомството.
Във вторник организация САНА съобщи, че екипите са влезнали в града, само че единствено ден по-късно сирийският представител в Организация на обединените нации съобщи, че екипите още не са почнали работа. След това беше обявено, че бойци на Организация на обединените нации, проучващи сигурността в Дума, преди идването на проверяващия отряд, са попаднали в престрелка. Тогава стана ясно, че инспекторите от ОЗХО ще стартират работа " тогава, когато е безвредно за тях ".
напомня, че на седми април в Дума, както настояват от неправителствената организация „ Белите каски “, е употребявано химическо оръжие. От Министерството на защитата на Русия оповестиха, че тази организация не е меродавен източник на информация. Представители на Руския център за сдобряване на враждуващите страни в Сирия са провели следствие в Дума, само че не са намерили следи от химически оръжия.
Решението да се изпрати задача за определяне на обстоятелствата от ОЗХО на мястото на случая беше взето на 10 април, а след четири дни специалистите дойдоха в Дамаск.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР