Инспектори от Басейнова дирекция "Черноморски район" - Варна и Регионалната

...
Инспектори от Басейнова дирекция "Черноморски район" - Варна и Регионалната
Коментари Харесай

Екоинспектори проверяват сигнал за мъртва риба в язовир Крива круша край Черноморец

Инспектори от Басейнова дирекция "Черноморски регион " - Варна и Регионалната дирекция по запазване на околната среда и водите в Бургас ревизират сигнал за мъртва риба в язовир "Крива круша 1 " в землището на Черноморец. Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда.

От там осведомиха, че резултатите от първичния разбор са посочили намаляване на кислородното наличие и високи концентрации на амониев азот, които при избрани условия оказвали токсично влияние и са евентуалната причина за измирането на рибата. Окончателните резултати от разбора на индикаторите ще бъдат ясни другата седмица, показаха от екоинспекцията.

Язовир "Крива круша 1 " е каскадно обвързван с язовир "Крива круша 2 " и се зарежда от него. Към язовир "Крива круша 2 " няма приток в резултат на засушаване и е пресушен, и по тази причина към язовир "Крива круша 1 " не постъпва вода. Наличният воден размер в язовир "Крива круша 1 " е почти 30 на 100 от общия размер, което също е евентуална причина за измирането на рибата. Язовирът е общински, предан на концесия, показаха от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Сигналът за мъртав риба е получен на телефон 112. Взети са проби от язовира. Установени са мъртви екземпляри шаран, толстолоб, щука и таранка.

По информация на Областната дирекция по сигурност на храните в Бургас, мъртвата риба към този момент е почистена от язовира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР