Инспектори на звеното за фискален контрол в НАП започват масови

...
Инспектори на звеното за фискален контрол в НАП започват масови
Коментари Харесай

Данъчни инспектори тръгват на проверки по пазарите

Инспектори на звеното за фискален надзор в Национална агенция за приходите стартират всеобщи инспекции в пазарите в цялата страна.

Освен секрети покупки, ще бъдат осъществявани и така наречен открити наблюдения, при които чиновници на Национална агенция за приходите наблюдават продажбите в продължение на дни и съпоставят резултатите с предишни интервали.

По време на инспекциите ще се следи отчитането на продажбите и издаването на касови бележки. От Национална агенция за приходите припомнят, че неиздаването на фискален бон се глоби с до 2000 лева, като комерсиалният обект може да бъде запечатан за период до един месец.

Инспекторите употребяват също по този начин информация от отдалечената връзка на фискалните устройства на търговците със сървърите на Национална агенция за приходите, с цел да търсят значителни разлики при продавачите на плодове и зеленчуци, които работят при сходни условия и на едни и същи пазари.

От Национална агенция за приходите припомнят също, че всяка касова записка, която съдържа QR код, може да бъде тествана посредством мобилното приложение на приходната организация  дали договорката е регистрирана в сървъра на Национална агенция за приходите. Приложението е налично за Android и IOS устройства.

„ Важно е да се знае, че касови бележки би трябвало да се издават и от търговците по пазарите. Съветвам всеки жител да изиска и резервира касовата си записка, тъй като тя е единственият документ, който подсигурява потребителските му права. “ сподели във връзка започващите инспекции шефът на „ Фискален надзор “ Спас Шишков.

 

              
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР