Инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) се

...
Инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) се
Коментари Харесай

Бракониери се опитаха да сгазят инспектори на ИАРА, удариха се в дървета и избягаха |

Инспектори на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) се пробваха да заловен бракониери с джип по време на рутинна инспекция в язовир Цонево. Мрежарите се пробвали да прегазят инспекторите и избягали. Образувано е досъдебно производство за противозаконен улов на риба, оповестиха от Районна прокуратура–Варна.  

Случката се разиграла на 28 октомври, когато инспектори на организацията по време на инспекция са се натъкнали на двама мрежари с лодка. Служителите изчакали бракониерите да приключат с улова и им препречили пътя със служебния си автомобил.

ИАРА са поискали да създадат инспекция на автомобила, но джипът потеглил внезапно, насочвайки се към инспекторите, които обаче съумели да отскочат настрана, преди да бъдат сгазени. След това багажникът им се отворил рибата, мрежите и моторът на лодката изпаднали от колата. Бракониерите изгубили надзор над колата и се блъснали поредно в няколко дървета, само че все пак избягали. 

Нарушителите са били с тъмносин джип с бургаска регистрация. Единият е разпознат от чиновниците на ИАРА. Уловената риба е върната в язовира, а моторът и мрежите били конфискувани от инспекторите.

Язовир Цонево се намира сред селата Сава и Добромир. Той е авариен източник на питейна вода за Варна. Риболовът в язовира е неразрешен.

Наказанието за закононарушението е отнемане от независимост за период от една до три години и санкция от 15 до 20 хиляди лв..
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР