Инспектирах обновената клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология

...
Инспектирах обновената клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология
Коментари Харесай

Борисов се заема с болниците

Инспектирах обновената клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология в Университетската болница „ Св. Георги “ в Пловдив. С вложенията клиниката по нервни заболявания получи опция за бърза връзка със Спешното поделение, а обособените болнични структури – благоприятни условия за дейно взаимоотношение. В 13-етажната постройка са сменени и всички асансьори. Голяма част от средствата, нужни за финансиране на цялата инвестиция, се обезпечават поетапно от личните доходи на лечебното заведение. Това съобщи в Пловдив министър председателят Бойко Борисов, който прегледа актуализирани клиники в УМБАЛ "Св. Георги ".

"Разпоредил съм доктори, санитари и сестри да си получават заплатите. Оттам нататък прокуратурата и службите да ги разнищват и да си отидат на мястото, за където са, в случай че са корумпирани. Има лечебни заведения, чиито шефове си гледат работата като мениджмънт, и други - като Враца, там поставили частна болница в двора със скъпи пътеки. Евтините пътеки и отговорностите пък - в държавната болница. Така не може да продължава ", разяснява Борисов.

Според него се отпускат задоволително средства за опазване на здравето.

"При такова голямо финансиране, да приказваме, че няма пари за опазването на здравето, е грехота ", уточни Борисов.

Миналата седмица Борисов разпореди на министрите на финансите и на опазването на здравето да предложат механизъм, който да подсигурява постоянното погашение на възнагражденията на лекарите и медицинския личен състав в лечебните заведения във Враца и в Ловеч, макар наложените на лечебните заведения запори от кредиторите им. Общата сума на дължимите заплати за месеците февруари-април в МБАЛ „ Хр. Ботев “ и МБАЛ „ Параскев Стоянов “ са в размер на 1 873 113 лева

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев пък съобщи, че неговият екип е направил разбор на положението на лечебните заведения, подготвил е оздравителни проекти, както и стандарт за финансово ръководство. В момента се създава нов модел на здравно обезпечаване. За малко време са възобновени съществени европейски планове, свързани с електронното опазване на здравето, със незабавната помощ, с построяването на центрове за медико-социална активност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР