Иновациите са ключов инструмент за устойчиво развитие. Иновациите са отражение

...
Иновациите са ключов инструмент за устойчиво развитие. Иновациите са отражение
Коментари Харесай

Румен Радев: България е сред плахите иноватори

Иновациите са основен инструмент за стабилно развиване. Иновациите са отражение на националните упоритости за бъдещето и успеваемостта на взаимоотношение сред държавните институции, бизнеса, науката и образованието.

Това съобщи президентът Румен Радев, който взе участие в 15-ия народен иновационен конгрес " Иновации и стопански напредък ".

Форумът обрисува проблемите, само че дава и насоките в тази област. Днес иновационната активност в Европа и България е изправена пред редица провокации. " Европа изостава от международните иновационни водачи като Съединени американски щати, Корея и Япония, където съревнованието на политическата сцена за превъзходство се осъществя посредством нововъведенията ", акцентира президентът.

Според него там, където има схващане, има една доста добра симбиоза сред бизнес, страна и обучение. Европа има и различен проблем - нехармоничното развиване на обособените страни, сподели той.

Президентът посочи, че светът върви от количествен към първокласен скок и то тъкмо в региона на нововъведенията. Ние не сме способни с подобен дял на финансиране на арената, където се води огромното състезание. Като цялост на иновационния артикул, ние към момента сме надалеч от нашите упоритости и благоприятни условия, установи президентът.

Специално за България нещата не стоят по най-хубавия метод, посочи президентът. Той упорства за отмерено систематизиране на просветителната и научна инфраструктура, тъй като това е най-хубавият метод за реализиране на икономическо и стабилно развиване.

Държавният глава разяснява, че би трябвало да има такива компании, които залагат на нововъведенията, тъй като те са бъдещето. Днес е време да отчетем и това, че ни остава една година до привършване на програмния интервал, само че е видно, че хората с благоприятни условия срещат усложнения при реализацията на своите стратегии, регистрира президентът.

По думите му ние сме надалеч от Европа и от реализиране на нашите лични цели от % и половина в нововъведенията и икономическия напредък. Основният вложител е българският бизнес и непознати организации, а не българската страна.

" За това би трябвало да се бие камбаната и да се сигнализира, тъй като ние към момента сме надалеч от нашите упоритости и благоприятни условия. Това разкрива дълбока институционална непълнота за осъществяване на политиките за нововъведения ", подчертава Румен Радев.

Той счита, че България е измежду плахите иноватори, само че " ние сме смели хора ". " Аз мисля, че имаме задоволително основа и достижения, с цел да се разгърне добра политика за съществени резултати в региона на нововъведенията и икономическия напредък. Важно е, че форумът събира съидейници на всички иноватори в България за това да мислим по какъв начин иновационната активност да откри необятно проявяване в страната ", сподели президентът.

Той е сигурен, че иноваторите най-добре регистрират моделите и трендовете, с което ги прикани да бъдат по-смели в своите претенции. Иновативността постоянно е била присъща на българина, счита президентът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР