Иновации и младеж е изключително голям ресор, заяви министърът на

...
Иновации и младеж е изключително голям ресор, заяви министърът на
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Иновации и младеж е изключително голям ресор

" Иновации и юноша " е извънредно огромен сектор, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев пред БНР.

" Признавам, че в първия миг, когато чух наименованието на ресора, попитах кой комисар ще дава отговор за образованието и кой ще дава отговор за научните проучвания. Чак по-късно разбрах, че и за двата бранша ще дава отговор Мария Габриел. Учудих се, че може да има толкоз огромен сектор. Досега двама комисари отговаряха настрана за тези ресори, а може да се каже, че два ресора и половина по отношение на миналата комисия ще бъдат в отговорността на Мария Габриел ", изясни Вълчев.

Според него този сектор е една опция България непрекъснато да черпи информация от нея, да взаимодейства директно с Европейската комисия във връзка с опциите за финансиране.

" Тези близо 150 милиарда евро се разпределят въз основа на правила, които са регламентирани, само че все пак, както и преди, когато беше комисар, Мария всяка седмица беше в София. Нашите учени, нашите преподаватели, хората от системата на образованието и науките ще имат опция непрекъснато да се срещат с нея. 100 милиарда ще бъдат единствено средствата по " Хоризонт Европа " наследникът на " Хоризонт 2020 ". Голяма част от тези средства се концентрират върху най-големите страни на правилото на върхови достижения, финансиране на върхови достижения ", добави министърът на образованието.

Министър Вълчев акцентира, че няма обща рецесия за учители, само че по обособени дисциплини има огромен проблем.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР