„Иновации чрез политика”-как може да се случи?Отговор на този въпрос

...
„Иновации чрез политика”-как може да се случи?Отговор на този въпрос
Коментари Харесай

Евродепутатът Цветелина Пенкова организира конференция за иновации чрез политика


„ Иновации посредством политика”-как може да се случи?Отговор на този въпрос ще даде конференцията, проведена от Цветелина Пенкова, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите. Тя ще се организира на 24-ти юни 2022 година в зала „ Средец “, хотел „ София Хотел Балкан “ от 09:00 часа.

На събитието ще се разисква по какъв начин съответните и навременни политики могат да подтикват нововъведенията на национално и европейско равнище.

Основната цел eда се откроятполитиките за напредък в развиването на нововъведенията в България и Европейски Съюз. Ще се разискват съществуващата регулаторна рамка в тази област и по какъв начин тя може да бъдат усъвършенствана. Научно-развойната активност като основополагаща за развиването на нововъведенията ще е главен акцент.Фокусще се сложи върху младежите като движеща мощ на нововъведенията.

Конференцията ще открие европейският комисар по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел. Българският министър на нововъведенията и растежа Даниел Лорер ще направи обзор на основните европейски и националните политики, които ще подтикват нововъведенията в България през идващото десетилетие. Цветелина Пенкова ще обясни нуждата от законодателство на Европейски Съюз за развиването на софтуерни започващи предприятия. Изпълнителният шеф на Българската старт-ъп асоциация (BESCO)Нед Дервенков ще изясни необходимосттаот законодателна промяна за развиването на старт-ъпите и привличането на гении в България.

Във форума ще се включи ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски, водещи учени и експерти в региона, представители на промишлеността, на частния бранш, на фондове за рисков капитал и на неправителствени организации. Ще вземат участие конституционният арбитър Янаки Стоилов, заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Димитър Данчев, народни представители от 47-мото Народно събрание, ръководителят на АИКБ Васил Велев, ръководителят на Асоциацията за дялово и рисково вложение Евгени Ангелов, изпълнителният шеф на София Тех Парк Тодор Младенов, социологът Димитър Ганев, създателят на медията за нововъведения TheRecursive Ирина Обущарова и доста други.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР