Иновативно оборудване, с което да се създаде Център за неоангиогенеза

...
Иновативно оборудване, с което да се създаде Център за неоангиогенеза
Коментари Харесай

Иновативно оборудване купува държавната кардиологична болница

Иновативно съоръжение, с което да се сътвори Център за неоангиогенеза с нов метод в лекуването на сърдечно-съдовата патология, купува МБАЛ „ Национална кардиологична болница “ ЕАД.
Прогнозната стойност на поръчката е 2,4 млн. евро без Данък добавена стойност, а средствата са обезпечени от Европейски Съюз посредством стратегия „ Хоризонт 2020 “ и скица „ Бърз достъп до нововъведения “.
Две са обособените позиции за доставката. Първата е за съоръжение, включващо доставка, монтаж и въвеждане в употреба на уред за магнитно-резонансна томография с приложение в кардиологията. Тя е на стойност 1,9 млн. евро.
Втората е за съоръжение, включващо доставка, монтаж и въвеждане в употреба на Система за не-инвазивна (екстракорпорална) шоково-вълнова терапия с приложение в кардиологията. Нейната планирана стойност е 500 000 евро.
В сумите е включено образованието за работа с оборудването и партньорство за реализиране на новаторската услуга.
Предстои болничното заведение, която е 100% държавна благосъстоятелност, да организира договаряния с претенденти, позволени след прелиминарен асортимент, с цел да откри партньорства, които да го подкрепят при основаването на центъра.
Партньорството за нововъведения ще бъде осъществено с най-малко трима и най-много петима самостоятелни колегата за целия план.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР