Иновативната телевизионна услуга EON променя потребителското поведение и навици и

...
Иновативната телевизионна услуга EON променя потребителското поведение и навици и
Коментари Харесай

EON е най-бързоразвиващата се услуга в портфолиото на Vivacom

Иновативната телевизионна услуга EON трансформира потребителското държание и привички и е най-бързоразвиващата се в портфолиото на Vivacom с повече от 50 000 клиента за 6 месеца. Платформата беше показана на българския пазар преди по-малко от половин година, за което време множеството й преимущества и функционалности, както и оптималното съответствие сред качество и цена в предлагането я направиха желан избор за клиентите на оператора. EON е наличен с 3 пакета – LIGHT, FULL и PREMIUM – с ясни и транспарантни условия, съчетаващи първокласно наличие и супер бърз интернет в най-голямата 10GB оптична мрежа в страната. Така телевизионното нелинейно потребление на съдържание  с интерактивната услуга е станало 39% против 17% за IPTV за същия интервал предходната година. Над 28% от потребителите употребяват EON посредством мобилното приложение или web, като се записва и високо потребление на Smart TV App – 14%. Vivacom е първият оператор, който даде smart TV приложение с цялостен набор от линейни канали и VOD наличие.

Данните за потреблението и налагането на EON на българския пазар бяха показани от Стоян Каранлъков, основен търговски шеф на Vivacom, Любомир Малоселски – шеф „ Продукти и услуги “ на телекома, и Сърджан Дурджевич, основен изпълнителен шеф на United Cloud – центъра за нововъведения на United Group и един от най-големите развойни центрове за новаторски услуги в района.

EON потвърждава, че в действителност трансформира по един революционен метод потребителското държание, което е огромно достижение. Достатъчно предизвикателно е да има бърз напредък в продажбите, да станеш различим с нова услуга в една мощно конкурентна среда, само че да промениш държанието на клиентите, и то за по-малко от шест месеца – това е изцяло друго измерение, ” сподели Стоян Каранлъков, основен търговски шеф на Vivacom.

United Cloud основава новаторската платформа ЕON през 2017 година – задачата е да се предложи артикул, който да е изцяло подобаващ за нашия район, с цел да поддържа огромен мащаб и да бъде адаптивен към всевъзможен вид мрежи, всевъзможен вид формати на наличие и бизнес модела на United Group. Днес EON е една от най-модерните телевизионни платформи в района, обработваща повече от 50 000 видео активи и употребена от повече от 1,5 милиона устройства всеки ден. Освен в България, тя е налична във всички пазари на Югоизточна Европа, на които оперира United Group: в Сърбия, Босна и Херцеговина, Словения, Хърватия, Черна гора и Северна Македония, както и преди малко започва в Гърция. Предлага се и в международен мащаб посредством NetTV. През 2019 година ЕON Smart Box печели влиятелната CSI Award за най-хубаво CPI устройство.

Сърджан Дурджевич заяви, че United Cloud ще отвори собствен клон в София: „ Заедно с растежа на United Group разширяваме обсега на активността в посока нововъведения. България е един от основните пазари за United Group и тук има доста надарени ИТ експерти. Другата вест, която бих желал да споделя, е, че EON Connect, най-новият ни артикул, посредством който потребителите имат повсеместен надзор върху интернет свързаността и наличието на всички устройства в дома и опция да реагират и поправят в действително време потреблението на децата, е на път да бъде пуснат за клиентите на Vivacom. ”

Важно изискване за триумфа на EON е непрекъснатото усъвършенстване и развиване на платформата, която се трансформира и надгражда в сходство с условията на потребителите. Цялото наличие е налично на всички места и когато и да е, с еднакъв интерфейс на разнообразни устройства. От стартирането на услугата към нея непрекъснато се прибавят нови канали с HD и 4К качество и разнообразно наличие, заглавията на български във видеотеката към този момент са над 15 000 и непрекъснато се допълват, а във връзка Европейското състезание по футбол през лятото бяха интегрирани и спортни метаданни, с информация и статистика за едни от най-популярните футболни шампионати у нас и в Европа. TIDAL – една от най-богатите и съвременни музикални платформи в международен мащаб също е част от пакетите с услугата, както и EON STB – единственият правоприемник в България, която може да трансформира тв приемника и в гейминг подпора.

„ С EON клиентите получават по-голяма добавена стойност за парите си, тъй като това не е просто телевизионна услуга, а новаторска платформа, интегрираща голям брой функционалности за развлечение и информация с безкомпромисно качество, ” сподели Любомир Малоселски, шеф „ Продукти и услуги “ на Vivacom.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР