Иновативна ендоскопска операция на гръбначен стълб беше извършена за първи

...
Иновативна ендоскопска операция на гръбначен стълб беше извършена за първи
Коментари Харесай

За първи път у нас: Иновативна ендоскопска операция на гръбначен стълб в Плевен

Иновативна ендоскопска интервенция на гръбначен дирек беше осъществена за първи път у нас в Плевен. Екипът неврохирурзи беше управителен от световноизвестния гръбначен хирург доктор Ралф Вагнер.

Плевен

Интервенцията, която е от най-високо равнище на подготвеност, продължи към час и половина. След това доктор Вагнер показа, че е извънредно впечатлен от българските си сътрудници и от болничното заведение.
Д-р Ралф Вагнер: Тази хирургия има от ден на ден бъдеще освен в България, а на всички места по света и в Европа. Пациентите избират все по-малко инвазивна хирургия. И точно това е главното, заради което тя се развива толкоз доста. Бъдещето е пред тази хирургия.
Д-р Вагнер е един от международните водачи в ендоскопската спинална хирургия с над 2500 интервенции. Идването му в Плевен е стъпка напред в развиването на българската неврохирургия, безапелационен е доктор Димитър Харитонов, който беше в екипа, направил интервенцията.
 Историческо: Отстраниха 55-килограмов израстък в Историческо: Отстраниха 55-килограмов израстък в "Майчин дом "​
55-килограмов израстък на яйчника е бил изваден от пациентка след няколкочасова намеса. Жената е изписана в устойчиво положение след постоперативно л...
Д-р Димитър Харитонов, неврохирург: Разрезите са извънредно дребни, щадят се близките тъкани и близките органи, които биха могли да бъдат наранени при една отворена намеса, рискът от кървене е доста дребен. И надлежно възстановителният интервал е доста бърз и доста къс. Разбира се, пациентите би трябвало да са строго показни за подобен вид намеса.
По-късно през днешния ден екипът извърши и втора ендоскопска интервенция на лумбална област. Авангардните гръбначни интервенции ще бъдат въведени в Плевен като рутинна процедура, увериха от здравното заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР