Иновативен софтуер превръща в изпълними команди човешкия език(снимка: CC0 Public

...
Иновативен софтуер превръща в изпълними команди човешкия език(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

Linux обвивка изпълнява команди на човешки език


Иновативен програмен продукт трансформира в изпълними команди човешкия език
(снимка: CC0 Public Domain)

Софтуерен р азработчик от плана River’s Educational Channel показа Linux обвивка на команде н ред, която схваща човешки език и го превежда в команди на интерпретатора Bash.

Новата обвивка употребява изкуствен интелект и разрешава осъществяване както на елементарни команди за работа с файлове и директории, по този начин и потребление на помощни стратегии като ImageMagick и ffmpeg със комплицирани параметри.

е написана на Python и се популяризира с лиценз MIT. Според създателя, планът е много елементарна обвивка на Bash, която получава от потребителя изложение на задачата, нужна за осъществяване, по-късно извиква OpenAI и извършва съответната команда.
още по тематиката
На този стадий на създаването създателят предлага на потребителите да се срещнат с предлаганата команда преди директното ѝ осъществяване, защото заради несъвършенството на модела, командите могат да бъдат евентуално рискови.

За да тестват новата обвивка, потребителите би трябвало да зададат зависимостите от файла requirements.txt. Също по този начин, потребителят ще се нуждае от OpenAI API ключ, или, както създателят допуска, може да опита местен GPT модел.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР