Иновативен проект за производство на рециклирани строителни материали стартира Главболгарстрой

...
Иновативен проект за производство на рециклирани строителни материали стартира Главболгарстрой
Коментари Харесай

„Главболгарстрой“ с революционен проект за кръгова икономика в строителството

Иновативен план за произвеждане на рециклирани строителни материали започва „ Главболгарстрой Холдинг “ АД. MOBICCON-PRO е революционен за района на Югоизточна Европа и е утвърден за финансиране по стратегия „ Хоризонт Европа “ – най-голямата стратегия на Европейския съюз за научни проучвания и нововъведения.

Целта е създаването, въвеждането в употреба и доказването на успеваемостта на мобилно оборудване за преработване на строителни боклуци и боклуци от разрушение, което да създава висок клас вторични строителни артикули и материали. Идеята му е да наложи напълно нова идея при третирането на строителни боклуци, като ги употребява като запас и ги връща назад в строителния развой или на пазара.
Цели на плана
За реализиране на тези цели ще бъде основан и териториален клъстерен център за района на Югоизточна Европа в София. Той ще сплоти опита, експертизата и напъните на представители на университетските среди (университети и проучвателен софтуерни институти), обществените управляващи, промишлеността, иноваторската общественост, дребните и междинни предприятия, неправителствения и цивилен браншове. Центърът ще увеличи информираността на жителите и институциите за нуждата от намаляването на строителните боклуци, както и за методите, по които това може да се реализира по зелен и екологичен път.

Той ще работи като „ обслужване на едно гише “ и ще предложи виртуална и физическа платформа за продан на познания, хрумвания и работа в мрежа по основни въпроси, свързани с обработката на строителни боклуци повторната приложимост на рециклирани артикули и материали, законодателната среда и публичното присъединяване.
Дейности по плана
Основната активност на плана MOBICCON-PRO планува построяването на компактна мобилна пилотна апаратура за произвеждане на висок клас рециклирани строителни материали, които ще бъдат препоръчани на пазара. Компактността на решението ще разреши оборудването да бъде ситуирано в разнообразни общини, на територията на прилежащи на България страни, както и на огромни настоящи строителни обекти. Инсталацията ще се състои от друго съоръжение, прототипи и съоръжения за осъществяване на накъсване, пресяване, делене, филтриране и отмиване, с цел да спомага за производството на висок клас вторични артикули и материали.

След пилотното стартиране в София за тестов интервал от 2 години, инсталацията ще бъде преместена за тествания в една от общините, подкрепящи плана – Монтана, Самоков, Сливница или Костинброд. Като заключителен стадий от плана, мобилното оборудване ще бъде ситуирано в община Пирот (Сърбия), която също е сътрудник по плана.



MOBICCON-PRO e интернационален проучвателен план в областта на кръговата стопанска система в строителството, който се създава и развива от консорциум от 10 европейски организации, отпред с българската строителна компания „ Главболгарстрой Холдинг “ АД. Партньорите в него са от четири страни членки на Европейски Съюз (Франция, Белгия, Дания, България) и една страна кандидатка за участие (Сърбия).
Кои са партньоритеГлавболгарстрой (България) – Координатор по проекта;Датски софтуерен институт (Дания);Европейската федерация на строителната промишленост - ФИЕК (Брюксел/Белгия);Университет CY Cergy Париж (Франция);IDEA Consult (Брюксел/Белгия);Университетът по архитектура, строителство и геодезия – УАСГ (България);Община Пирот (Сърбия);Институт за икономическа политика (България);Общини (подкрепящи проекта): Монтана, Самоков, Сливница и Костинброд.
*Проект 101091679 – MOBICCON-PRO – HORIZON-CL4-2022-TWIN-TRANSITION-01 се финансира с грант по стратегия „ Хоризонт Европа “.



Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинMOBICCON-PRO Главболгарстрой строителни материали преработване произвеждане новаторски план ПоследниНай-четениКомпании 100 „ Главболгарстрой “ с революционен план за кръгова стопанска система в строителството Политика 56 Нова комисия ще дефинира цените на ВиК услугите Компании 756 United Group се причисли към Алианса за виновен бизнес Бюджет и финанси 2615 МВФ чака съществено утежняване на икономическата обстановка Индустрии 11010 Бизнесът с изнесени услуги в България набъбна с 10 000 души Крипто 6242 Още две огромни криптокомпании стопират работа Енергетика 5376 На първо четене: Енергийната комисия забрани на „ Лукойл “ да изнася горива Финанси 4580 Основната рента в България скочи внезапно Всички новини16:33 Бюджет и финанси 100 Банките в България чакат политиците за еврозонатаОще от КомпанииВиж всичкиUnited Group се пр
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР