Инжинеринговата компания “Електротранспортни технологии представи прототип на триколесен електромобил с пробег с едно

...
Инжинеринговата компания
“Електротранспортни технологии
представи прототип на триколесен
електромобил с пробег с едно
Коментари Харесай

Руска компания представи триколесен електромобил

Инжинеринговата компания “Електротранспортни технологии ” представи първообраз на триколесен електромобил с пробег с едно зареждане на акумулатора от 100 километра. Планира се тази машина да се употребява от службите обслужващи парковете и зоните за отдих, както и от оператори на каршеринг /споделяне на автомобили/.

За изработката на електрокара са използвани единствено съветски комплектации. Машината е двуместна и може да развива скорост до 100 км/ч. Презареждането на акумулатора от битовата елмрежа става за 1,5-2 часа. Първите 12 екземпляра, измежду които има и товарен вид, компанията има намерение да пусне в пробна експлоатация още през идващия месец.

За ръководство на електрическата триколка е нужна шофьорска категория В и В1. Новият електрокар може да се експлоатира целогодишно при всякакви природни условия.

През предишния ноември държавният институт от Нижни Новгород Н.И. Лобачевский показа макет на автомобил с интегриран неврален интерфейс. Електрокарът се създава за хора с лимитирани физически благоприятни условия. С помоща на бордовите си системи тази машина ще може да регистрира сигналите от невроните на мозъчната кора на лидера си.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР