Инженерният гений на Фердинанд Порше и неговата компания се превръщат

...
Инженерният гений на Фердинанд Порше и неговата компания се превръщат
Коментари Харесай

Култовите RS2 и 500E с помощ от Porsche

Инженерният талант на Фердинанд Порше и неговата компания се трансформират в именити за доста малко време. Именно това дава мотив за основаването на отделението Porsche Engineering, което извършва ролята на "свободен сътрудник ", помагащ на други автомобилни марки при потребност.

Сега ще ви разкажем за два от най-ярките планове на Porsche Engineering, само че преди този момент би трябвало да знаете, че Porsche Engineering са помогнали за изработката на коли, като Lada Samara, първата Seat Ibiza, Opel Zafira A, Volvo 480 и даже на мотоциклета Harley-Davidson VRSCAW V-Rod. Ето обаче двете класики, които нямаше да са такива без помощта на Porsche Engineering.

Audi RS2 Avant


Комби версията RS2 Avant се прави от 1994 до 1995 година и от нея са създадени 2 891 бройки. Разпознава се по спирачните супорти, които са червени и са с надпис Porsche. Това в действителност е и първият RS модел на марката. Мощността му е 315 к.с., а колата се сглобява в завода Rossle-Bau в Цуфенхаузен. В цялата история на марката това Audi остава като едно от най-ярките.

Mercedes 500E


Знаменитият "Вълк " се създава от 1989 до 1991 година и когато се появява на бял свят доста бързо се трансформира в един от най-желаните Mercedes-и. За страдание задоволените по това време не са доста, тъй като направата е мудна, най-много поради огромната част ръчен труд. Всеки един от тези 10 479 автомобила се прави за 18 дни. Резултатът обаче е впечатляващ - 326 коня и неповторимо ръководство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР