Инженерите рядко имат възможност да разработят състезателен автомобил от нулата.

...
Инженерите рядко имат възможност да разработят състезателен автомобил от нулата.
Коментари Харесай

Новата Skoda Fabia Rally2 се възползва от здравината на серийното изпълнение - видео

Инженерите рядко имат опция да разработят спортен автомобил от нулата. В Skoda Motorsport бъдещото потомство на Skoda Fabia Rally2 даде на екипа за разработка тъкмо тази опция. Производствената версия на новата Fabia послужи за основа на създаването като за първи път в тази серия се употребява модулната напречна матрица MQB-A0 от Volkswagen Group.

„ При производството на каросерията на общоприетата Skoda Fabia се употребяват стомани с висока и свръхвисока здравина във всички области, свързани с сигурността, които подсигуряват допустимо най-хубавата отбрана за пасажерите в автомобила. Това също ни е от изгода с новото потомство на Skoda Fabia Rally 2. Проектът се възползва от по-високата здравина на извъртане на пода на автомобила и по-добрата устойчивост на каросерията " - изяснява Томас Карнис, инженер, виновен за сигурността на автомобила в Skoda Motorsport.



Предпазната клетка, известна още като ролкейджа, също е от изключително значение за отбраната на лидера и навигатора в новото потомство на Skoda Fabia Rally2. По принцип наредбите на Световната автомобилна асоциация FIA дефинират размерите и материала на клетката. Корпусът й при новото потомство на Skoda Fabie Rally2, се състои от повече от 35 метра тръба, направена от високоякостна хром-молибденова стомана, с което очевидно се надвишават условията на FIA съгласно Томас Карнис.

Най-важната спецификация е забележителното повишение на отбраната на екипажа при положение на непряк удар. За да се реализира тази цел, двете страни на тялото са свързани посредством структурата на конзолите на седалката и спомагателна конзола. Според Томас Карнис това понижава деформацията на ролкейджа и каросерията, което също надвишава към този момент строгите условия на FIA.

Съгласно наредбите за Rally2, вътрешността на вратите би трябвало да бъде запълнена с енергопоглъщаща пяна от съображения за сигурност. „ Тук също надвишаваме наставления размер сигурност в новата Skoda Fabia Rally2 “ - удостоверява Томас Карнис - „ В допълнение, общо шест пласта въглеродни нишки и кевлар предотвратяват проникването на външни детайли в пилотската кабина. “

Освен това инженерите на Skoda Motorsport са подобрили точките за закрепване на шестточковите колани, а спомагателна тръба в клетката от всяка страна на автомобила усъвършенства здравината на точките за закрепване за раменните колани. Изпитаната пожарогасителна система на борда се състои от автоматизирана система с пяна дюзи в пилотската кабина и двигателното поделение, както и ръчни пожарогасители.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР