Инженерът Бертран Непвеу намира начин да може да вижда реални

...
Инженерът Бертран Непвеу намира начин да може да вижда реални
Коментари Харесай

Следващият продукт на Apple – очила за виртуална и разширена реалност

Инженерът Бертран Непвеу намира метод да може да вижда действителни обекти, до момента в който е във виртуална действителност с очилата си. Компанията му Vrvana пренастройва камерите в своя първообраз Totem, който е планиран да усеща позицията на потребителя, с цел да му разреши да вижда заобикалящата го среда, до момента в който е във виртуална действителност.

Apple закупи Vrvana за 30 млн. $ през 2017 година - една от дузината покупки в региона на виртуалната и разширената действителност, които производителят на iPhone направи през последните шест години. Собствените очила на Apple, дълго чаканата кулминационна точка на всички тези покупко-продажби и голяма инвестиция в проучвания и разработки, се оформя като най-значимият нов артикул на компанията след iPhone.

Малко се знае за новия артикул на Apple, само че се чака " преходната " видео система на Vrvana да бъде негова основна характерност. Идеята е устройството да разреши на потребителите да виждат физическия свят към себе си, насложен с цифрови изображения от виртуалната действителност. Пробив като този загатва, че Apple може още веднъж да пусне устройство, което да трансформира софтуерната, медийната и развлекателната промишленост, както направи преди с iPod, iPhone и iPad.
Реклама
Макар и малко анализатори да чакат AR (Augmented Reality) или " разширена действителност " да стане всеобща за една нощ, откривателите от Citi пресмятат, че 1 милиарда души - почти броят на потребителите на iPhone през днешния ден, ще носят очилата до 2030 година, поддържайки пазар с доходи до 2 трлн. $.
Конкурентът наApple
Пазарът на VR остава дребен спрямо този на компютрите и смарт телефоните, само че сега е доминиран от Meta. Продажбите на очилата Quest 2 доближиха почти 10 млн. броя предходната година, което дава на Meta дял от 78%, оповестява Financial Times. Това обезпечава на Meta забележителна преднина пред Apple в разбирането какво желаят потребителите и привличането на разработчиците на приложения към своята платформа.

Meta има 17 хиляди чиновници, работещи по технологията метавърс, с бюджет от към 3 милиарда $ на тримесечие. Шефът на Meta Марк Зукърбърг разгласи, че нейните очила от по-висок клас Cambria - друго хибридно VR/AR устройство с преходно видео, сходно на устройството, което създава Apple - ще са на пазара по-късно тази година.

Типатат Ченавасин, VR вложител във Venture Reality Fund, чака първите слушалки на Apple да бъдат скъпо устройство, ориентирано към професионални дизайнери и разработчици, същите клиенти, които за първи път одобриха Macintosh преди десетилетия.
Реклама
Предимствата на Apple пред Meta се виждат в опита на компанията в смесването на услуги, програмен продукт и хардуер, в това число дизайна на лични ефикасни чипове. Apple разполага с милиони разработчици на приложения за iPhone, подготвени да пренапишат софтуера си, с цел да работи в бъдещата платформа RealityOS.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР