Инж.Станислав Йорданов е главен експерт по Инженерна инфраструктура и благоустрояване“

Инж.Станислав Йорданов е главен експерт по Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ ...

Инж. Станислав Йорданов, кандидат за народен представител от ГЕРБ – СДС : Район Владислав Варненчик ще стане образец за жилищен квартал!

Инж.Станислав Йорданов е главен експерт по "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ в район "Владислав Варненчик“. Завършил е магистратура по "Кръгова икономика“ и учи втора магистратура по "Строителни конструкции“ във ВСУ. Семеен е с две деца.

- Инж. Йорданов, вие сте експерт към районно кметство "Владиславово“, това е най-младият варненски район по възраст на населението, защо решихте да се включите в предизборната надпревара?

-Реших да участвам в предизборната надпревара, поради това, че виждам какво е направило до момента на национално ниво правителството на ГЕРБ не само в последния си мандат, както и това, което до момента е постигнато при управлението на кмета на Варна Иван Портних и в район“Владислав Варненчик“ със съдействието на Николай Костадинов като районен кмет. Всичко това ме обнадеждава да продължавам да работя упорито и да дадем най-доброто от себе си, за да не спира този темп на промяна в нашия град и нашия район

- Много мащабни проекти бяха реализирани в района като модерния спортен комплекс въпреки пандемията, какви бяха останалите трудности?

-До преди години всичко, което вече е реализирано, изглеждаше немислимо. Това е сериозно постижение за целия екип на Община Варна, на района. Да вземем пробива на бул.“ Сливница“, който отпуши голяма част от трафика в най-натоварените участъци. Работи се на финалната права по изграждане на рампата за качване на АМ " Хемус“ от северното платно. За благоустрояването на 4- ти микрорайон можем да кажем, че е проект, който по мащаб може би е първи във Варна, а и без аналог дори и в България. Там беше извършена подмяна на подземна и надземна инфраструктура , ел.- и Вик инсталация , рехабилитация на цялата алейна мрежа. Изградени бяха нови тротоари, беше направено мащабно озеленяване в целия район. Основно бяха ремонтирани 4 спортни площадки. Беше направен мини парк с беседки и детска площадка. Частта на ул. "Янко Мустаков“ изцяло се преасфалтира, отсечката е доста голяма- от бул. "Константин и Фружин“ до бул. "Св. Елена“. По цялото протежение на тази отсечка бе изграден и тротоар. Стигна се до всеки блок и вход, всичко се обнови. Беше даден образец как трябва да изглежда всеки квартал в града. За другия голям проект, който приключи – на мястото на стария стадион, беше изграден модерен спортен комплекс с многофункционална спортна зала с над 300 места. Бяха изградени 3 футболни игрища, волейболно и баскетболно игрище, два тенис корта, детски кът и детска площадка, алея за бягане и стрийт фитнес. Бяха изградни кътове за отдих. Като цяло спортно-развлекателния комплекс може да се ползва от хора от всякаква възраст. В хубавите почивни дни е пълно с деца и родители.

- Кога ще заработи самата спортна зала и ще има ли видеонаблюдение, за да бъде опазено изграденото?

- В най-кратки срокове ще заработи залата, въпрос на време е предвид пандемията. Ще има поддържащ персонал и видеонаблюдение.

- Другият мащабен проект, който се очаква да бъде реализиран в близко бъдеще, е обновяването на Кайсиева градина?

- Пред 5 години там щеше да стартира обновяването на района, но псевдопротести забавиха нещата. Средствата бяха от еврофондовете и те бяха пренасочени към 4 –ти микрорайон. След подкрепата, оказана от правителството на Бойко Борисов, са осигурени средства, с които вече започна работа по цялостното благоустрояване на Кайсиева градина. Ще приложим опита, който имаме от 4 - ти микрорайон. Ще бъдат преасфалтирани всички междублокови пространства. Ще бъдат изградени нови паркоместа там, където има нужда и възможност. Улиците "Димитър Пешев“, "Емил Станчев“, "Петър Дертлиев“ ще бъдат изцяло преасфалтирани. Предстои ремонт на 4 спортни игрища. Ще се обособят кътове за отдих с богато озеленяване . Остават ни още 3-ти и 1 –ви микрорайони, за да приведем район " Владислав Варненчик“в този вид,в който всички искаме да бъде.

-Какво друго предстои да се случи?

- Работи се усилено във 2-ри микрорайон. Започнахме облагородяване и на 3-ти микрорайон. Изграден е нов паркинг до училище "Пейо Яворов“, ще бъде преасфалтирана алеята, която е главна артерия за 3-ти микрорайон в частта от бул. "Константин и Фружин" до ул. "Янко Мустаков" покрай бл. 302 и бл.303, ще бъде изграден тротоар. Работи се по новоизграждащ се паркинг северно от бл. 309, зад бл. 308 ще има кът за отдих, стрийт фитнес и спортно изгрище. Там е ДГ "1 юни“, където ще има нови паркоместа, ще бъдат ремонтирани подходите към градината. Озеленяването е част от всички проекти по обновяването на района.

За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.

Източник: varna24.bg