Инж.Станислав Йорданов е главен експерт по Инженерна инфраструктура и благоустрояване“

...
Инж.Станислав Йорданов е главен експерт по Инженерна инфраструктура и благоустрояване“
Коментари Харесай

Инж. Станислав Йорданов, кандидат за народен представител от ГЕРБ – СДС : Район Владислав Варненчик ще стане образец за жилищен квартал!

 Инж.Станислав Йорданов е основен специалист по " Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ в регион " Владислав Варненчик “. Завършил е магистратура по " Кръгова стопанска система “ и учи втора магистратура по " Строителни структури “ във ВСУ. Семеен е с две деца.

- Инж. Йорданов, вие сте специалист към районно кметство " Владиславово “, това е най-младият варненски регион по възраст на популацията, за какво решихте да се включите в предизборната конкуренция?

-Реших да вземам участие в предизборната конкуренция, заради това, че виждам какво е направило досега на национално равнище държавното управление на ГЕРБ освен в последния си мандат, както и това, което досега е реализирано при ръководството на кмета на Варна Иван Портних и в регион “Владислав Варненчик “ със съдействието на Николай Костадинов като областен кмет. Всичко това ме обнадеждава да не преставам да работя настойчиво и да дадем най-хубавото от себе си, с цел да не стопира този ритъм на смяна в нашия град и нашия регион

- Много огромни планове бяха осъществени в региона като модерния състезателен комплекс макар пандемията, какви бяха останалите компликации?

-До преди години всичко, което към този момент е осъществено, изглеждаше немислимо. Това е съществено достижение за целия екип на Община Варна, на региона. Да вземем пробива на бул. “ Сливница “, който отпуши огромна част от трафика в най-натоварените сектори. Работи се на финалната права по създаване на рампата за качване на Автомагистрала " Хемус “ от северното платно. За благоустрояването на 4- ти микрорайон можем да кажем, че е план, който по мащаб може би е първи във Варна, а и без аналог даже и в България. Там беше осъществена замяна на подземна и надземна инфраструктура, ел.- и Вик апаратура, рехабилитация на цялата алейна мрежа. Изградени бяха нови тротоари, беше направено огромно озеленяване в целия регион. Основно бяха ремонтирани 4 спортни площадки. Беше изработен мини парк с беседки и детска площадка. Частта на ул. " Янко Мустаков “ напълно се преасфалтира, правата е много голяма- от бул. " Константин и Фружин “ до бул. " Св. Елена “. По цялото продължение на тази права бе построен и тротоар. Стигна се до всеки блок и вход, всичко се обнови. Беше даден пример по какъв начин би трябвало да наподобява всеки квартал в града. За другия огромен план, който завърши – на мястото на остарелия стадион, беше построен съвременен състезателен комплекс с многофункционална спортна зала с над 300 места. Бяха построени 3 футболни стадиони, волейболно и баскетболно игрище, два тенис корта, детски ъгъл и детска площадка, алея за тичане и стрийт фитнес. Бяха изградни кътове за отдих. Като цяло спортно-развлекателния комплекс може да се употребява от хора от всякаква възраст. В хубавите почивни дни е цялостно с деца и родители.

- Кога ще проработи самата спортна зала и ще има ли видеонаблюдение, с цел да бъде опазено построеното?

- В най-кратки периоди ще проработи залата, въпрос на време е поради пандемията. Ще има поддържащ личен състав и видеонаблюдение.

- Другият огромен план, който се чака да бъде осъществен в близко бъдеще, е обновяването на Кайсиева градина?

- Пред 5 години там щеше да започва обновяването на региона, само че псевдопротести забавиха нещата. Средствата бяха от еврофондовете и те бяха пренасочени към 4 –ти микрорайон. След поддръжката, оказана от държавното управление на Бойко Борисов, са обезпечени средства, с които към този момент стартира работа по цялостното благоустрояване на Кайсиева градина. Ще използван опита, който имаме от 4 - ти микрорайон. Ще бъдат преасфалтирани всички междублокови пространства. Ще бъдат построени нови паркоместа там, където има потребност и опция. Улиците " Димитър Пешев “, " Емил Станчев “, " Петър Дертлиев “ ще бъдат напълно преасфалтирани. Предстои ремонт на 4 спортни стадиони. Ще се обособят кътове за отдих с богато озеленяване. Остават ни още 3-ти и 1 –ви микрорайони, с цел да приведем регион " Владислав Варненчик “в този тип,в който всички желаеме да бъде.

- Какво друго следва да се случи?

- Работи се интензивно във 2-ри микрорайон. Започнахме облагородяване и на 3-ти микрорайон. Изграден е нов паркинг до учебно заведение " Пейо Яворов “, ще бъде преасфалтирана алеята, която е основна артерия за 3-ти микрорайон в частта от бул. " Константин и Фружин " до ул. " Янко Мустаков " около бл. 302 и бл.303, ще бъде построен тротоар. Работи се по новоизграждащ се паркинг северно от бл. 309, зад бл. 308 ще има ъгъл за отдих, стрийт фитнес и спортно изгрище. Там е ДГ " 1 юни “, където ще има нови паркоместа, ще бъдат ремонтирани методите към градината. Озеленяването е част от всички планове по обновяването на региона.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР