Инж. Красимира Цекова от Възраждане изрази възмущението си с пост

...
Инж. Красимира Цекова от Възраждане изрази възмущението си с пост
Коментари Харесай

Красимира Цекова от Възраждане: В град Троян не може да се ражда между 7-ми и 11-ти февруари

Инж. Красимира Цекова от Възраждане изрази възмущението си с пост в обществената мрежа Facebook във връзка на прекратяване на ражданията в болничното заведение в град Троян.

Ето какво написа тя:

„Това се случва в град в централна България! В град Троян не може да се ражда сред 7-ми и 11-ти февруари. Няма лекари. Да не приказваме, че в болничното заведение имат единствено един доктор, който може да прави секцио и който е на пенсионна възраст. Жените, несъмнено, имат разновидности – да отидат до регионалния център Ловеч, чието само родилно поделение беше на косъм от затваряне предходната година, или за по-сигурно да изминат 60 км до болнично по-уредения Плевен. Разбира се, макар спешността на обстановката би трябвало да се кара деликатно, тъй като откакто се излезе от община Троян се влиза в непочистената от заледявания община Ловеч. На коли за спешна помощ не може да се разчита. Родилките би трябвало да имат кола и водач. И поради многото километри не е зле да си вземат в колата и акушерка. Иначе къде са тръгнали в 21 век да раждат..“, написа инж. Цекова.

Възмушението й е подбудено от агонизиращата здравна система, която явно изпитва недостиг на здравни експерти, които са стеснен брой, а когато по някаква причина отсъстват няма кой да ги замести. Статусът на инж. Цекова за малко обиколи интернет пространството като беше споделен в разнообразни групи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР