Инициативният комитет, който бе учреден неотдавна в Благоевград, проведе среща

...
Инициативният комитет, който бе учреден неотдавна в Благоевград, проведе среща
Коментари Харесай

Министърът на културата обеща да съдейства за запазване на античното селище край Благоевград, без да се пречи на АМ „Струма“

Инициативният комитет, който бе основан наскоро в Благоевград, организира среща с министъра на културата Боил Банов с гледище за опазване, социализиране и развиване на обекта в село Покровник, като атрактивна туристическа дестинация. Комитетът изясни,че не желаят да стопират строителството на Автомагистрала “Струма “, само че желаят да се резервира и консервира археологията, която остава към пътя. В инициативния комитет членуват археолози, някогашен шеф на музей,туроператор и други.

„Срещата се организира в градивен звук, като бяха взети под внимание настояванията на благоевградчани за избавяне на откритите Римска гробница, вила, храм и други скъпи за историята на града находки. Постигна се единодушие, че ще бъде направено всичко допустимо за съхраняването на обекта във допустимо най-голяма целокупност и оптималност“, споделиха след срещата членове на комитета.

Обсъждани са и разновидности за ангажимент от страна на Общинската администрация в Благоевград за стопанисване на селището.

Министър Банов е дал увещание пред представителите на Инициативния комитет, че няма да подценен публичния интерес.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР