Инициативни ломчани призоваха съгражданите си да се включат в кампания

...
Инициативни ломчани призоваха съгражданите си да се включат в кампания
Коментари Харесай

Доброволци от Лом даряват пари за благородни каузи

Инициативни ломчани приканиха съгражданите си да се включат в акция по събиране на обемисти пластмасови бутилки от боклука. Идеята на гражданското обединяване "Пластмаса за щедрост " е с получените средства от предадената за преработване пластмаса да се поддържат разнообразни локални начинания.
За половин година доброволците съумяха да съберат над 1.5 тона пластмаса, а с получените пари и с поддръжката на донори, те към този момент закупиха и подариха инхалатори за Детското поделение на Ломската болница, на стойност близо 500 лева Освен това със събраните досега средства ще бъде закупен съвременен апарат за намиране на вени /веноскоп /, на стойност над 5 000 лева, също за Детското поделение и инсталация за Инфекциозното поделение на болничното заведение.
Доброволците имат желание да разширят активността си през тази година, да привлекат нови симпатизанти и да извадят от контейнерите и сметищата най-малко 10 тона пластмасови бутилки. Изработили са и карта на която са маркирани местата за събиране на пластмасовите бутилки в града. Засега контейнерите са единствено три - на ул. "Луи Айер " (до гимназията), до централния вход на МБАЛ "Св. Николай Чудотворец " (пред Бърза помощ) и на ул. "Любен Каравелов ", до оградата на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР