Инициативи като изложбата Палат Потьомкин“ е един от многото актове

...
Инициативи като изложбата Палат Потьомкин“ е един от многото актове
Коментари Харесай

Перно Рикар отгледа цяло поколение съвременни артисти

Инициативи като изложбата „ Палат Потьомкин “ е един от многото актове на Перно Рикар България да предизвиква и подкрепя достъпа до качествено модерно културно наличие, споделя Мирослава Симова, изпълнителен шеф на компанията

- Г-жо Симова, какъв брой огромни са фантазиите на Перно Рикар и за какво поддръжката на актуалното изкуство е измежду тях?

- Вярваме, че водачеството задължава и изисква отговорно и стабилно държание в бизнеса всеки ден. Амбицията ни е да продължаваме да съумяваме по верния метод и да споделяме триумфа си с общностите, в които живеем и работим. Win the right way е веруюто на марката Chivas, синоним на поддръжка на общественото предприемачество и желан избор на успяващите хора. Jameson, Absolut, Ballantine’s са лицето на богатото ни портфолио от интернационалните марки. Мечтаем те да участват непроменяемо при мотиви за празник и другарство с другари.

За нас от Перно Рикар реализацията на планове като изложбата „ Палат Потьомкин “ е директно обвързвана с мотото на компанията ни - “Сreateurs de conviviаlite “. То показва нашето предпочитание да разпространяваме културата на шерване – освен на приятни моменти, само че и на хрумвания и полезности. „ Палат Потьомкин “ е един от многото актове на Перно Рикар България да предизвиква и подкрепя достъпа до качествено модерно културно наличие, да развива планове от сферата на изкуството и да предизвиква художественото съдействие сред актьори в унисон с полезностите и дейностите на нашата компания по целия свят.

 - Разкажете малко повече за Фондация Рикар и нейните начинания? Какво ги въодушевява и движи в годините?

- Фондация Рикар се занимава с поддръжка на планове в областта на изкуството – една тематика, на която се е посветила към този момент повече от 20 години. Едно цяло потомство модерни актьори са били „ отгледани “ от Фондацията. Тя е ситуирана в сърцето на Париж и е място за изложения, творчество и срещи в подтекста на изкуството в най-съвременните му форми. Фондацията провежда сред 5 и 6 изложения всяка година и постоянно кани външни куратори. Тя е и място за продан и диалози: всеки месец в нейните зали се провеждат тематични срещи и диспути измежду спонтанна и приятна атмосфера.

Една от най-големите начинания на Фондацията е „ Наградата Рикар “. Основана през 1999 година, Наградата на Фондация Рикар е първото отличие за млади гении в областта на актуалното изкуство и една от най-престижните сходни награди в Европа. Всяка година фондацията насочва покана към самостоятелен куратор, който да провежда галерия, представяща работата на модерни актьори от френската сцена. Жури, в чийто състав влизат колекционери, шефове на музеи и куратори от предходни издания, присъжда премия на един от участниците. Тя се състои в закупуване на негово произведение, което по-късно се подарява на Centre Pompidou и се показва в непрекъснатите му сбирки, както и във финансирането на план на лауреата в чужбина. Селекция от произведения на номинирани и носители на тази премия гостуват в залите на Национална галерия-Двореца до 20 август.

Носителите на премията на фондация “Рикар ” можете да разгледате тук: https://www.fondation-entreprise-ricard.com/en/Prix
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР