Инициативен комитет от пловдивското село Неделево депозира в община Съединение

...
Инициативен комитет от пловдивското село Неделево депозира в община Съединение
Коментари Харесай

Инициативен комитет възразява срещу изграждането на компостираща инсталация до с. Неделево

Инициативен комитет от пловдивското село Неделево подава в община Съединение несъгласие против построяването на компостираща апаратура в землището на селото. Предвижда се инсталацията да е за зелени и биоразградими боклуци, генерирани от общините Съединение и Стамболийски.

 Жителите на Неделево недоволстват, че авансово не е имало публично разискване, а информацията за  плана е непълна и неразбираема. " Възражението ни е съпроводено с подписка, в която са се присъединили 250 поданици на селото ", съобщи Генка Костадинова от инициативния комитет и добави:

Това ще бъде построено навръх самия път, който води до язовир " Пясъчник ", Красновски бани, Кръстевич... Плюс това, това е земеделска земя. В момента тези земи са засети с житни култури. Какво ще съставлява тази компостираща апаратура навън, не се знае, какви боклуци там ще се складират.

" Страхуваме се от замърсяване на въздуха, почвите и водата ", сподели още Генка Костадинова и акцентира, че инициативният комитет ще употребява всички законови благоприятни условия за митинг:

Ще внесем искане в съда, в случай че би трябвало и ще апелираме, само че няма да позволим построяването на такава апаратура в селото.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР