Инициативата Забавно лято“ ще радва деца и родители в Община

...
Инициативата Забавно лято“ ще радва деца и родители в Община
Коментари Харесай

„Забавно лято“ ще радва децата в Ловеч

Инициативата „ Забавно лято “ ще радва деца и родители в Община Ловеч . Организатори са Центърът за работа с доброволци към Регионална библиотека „ Проф. Беню Цонев ”, като ще им оказват помощ и младежите от Българския червен кръст (БЧК) в Ловеч.

Финансирането е по Програмата за юношески действия на Община Ловеч, заяви за Българска телеграфна агенция Албена Йончева от библиотеката.

„ Идеята ни е през лятната почивка дребни и огромни да се забавляват, да спортуват, да стоят по-малко пред тв приемника и да изкарат по-различно лято “, уточни Йончева.

Срещите и игрите от „ Забавно лято “ стартират от 30 юни в 18:00 часа в кв. „ Уста Колю Фичето ” в Ловеч. След това самодейността ще гостува и в околните обитаеми места. Доброволците имат покана от селата Славяни, Дойренци, Малиново, Чавдарци, Пресяка и др. 

Организаторите са замислили доста спортни и занимателни игри. Като аниматори те ще поддържат положителното въодушевление на децата и техните родители. Всеки искащ ще може си тръгне от детския празник с изрисувана „ муцунка ” и татуировка, добави Албена Йончева. Предвидени са занимания като скачане на въже, игри с топка, водни завършения, танци.

„ Искрено се забавляваме, когато родителите се провиснал и се включат в игрите. Така си напомнят какви деца са били ", сподели Йончева.

Тя добави, че дружно с доброволците на БЧК ще провеждат и просветителни игри, свързани с първа долекарска помощ.

Ще се раздават и дарове . Финансирането за тях от Община Ловеч, а останалото е непринуден труд.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР