„Инициативата „Три морета“ се развива много бързо политически и икономически

...
„Инициативата „Три морета“ се развива много бързо политически и икономически
Коментари Харесай

Премиерът влезе на скорост в проекта Три морета

„ Инициативата „ Три морета “ се развива доста бързо политически и стопански с помощта на поддръжката на Съединени американски щати и ентусиазма на страните-членки. Това демонстрира, че има политическа воля за възстановяване на изискванията за развиване на страните от района “, съобщи министър председателят Бойко Борисов в телефонен диалог със заместник-държавния секретар по икономическия напредък, енергетика и околна среда на Съединени американски щати Кийт Крач (на снимката).

Българският министър председател напомни, че предишния месец държавното управление ни одобри решение да бъдат импортирани 20 милиона евро в капиталовия фонд на Инициативата и назначи народен координатор. „ Желанието ни е да повишим икономическия разцвет освен на страните сред Балтийско, Адриатическо и Черно море, само че и на цяла Европа и предвид на настоящата обстановка, за облекчение на сериозните стопански, финансови и здравни проблеми, породени от пандемията Covid-19 “, посочи в диалога Бойко Борисов.

По време на диалога българският министър-председател Бойко Борисов и заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Кийт Крач бяха единомислещи в нуждата от подсилване на дейното двустранно енергийно съдействие. През юни тази година американската страна предложи подписването на двустранен Меморандум за стратегическото съдействие в региона на нуклеарната сила за цивилен цели. „ За България нуклеарната енергетика играе значима роля за гарантиране на националната, районна и европейска енергийна сигурност, като в това време дава сила на налични цени и е основен детайл за прекосяване към нисковъглеродна стопанска система “, посочи българският министър председател Борисов.

В хода на диалога сред премиера Борисов и заместник-държавния секретар Крач беше разисквана и опцията за усилване на съдействието по линия на 5G. През януари тази година Европейската комисия разгласява документ със постоянни и всеобхватни ограничения за съгласуван метод на Европейски Съюз към 5G мрежите. По тематиката си сътрудничат Европейският съюз, Съединени американски щати и НАТО, като задачата е намиране на оптимални решения поради значимостта на тематиката в подтекста на свързаността и сигурността.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР