Инициативата „Три морета представлява възможност за взаимодействие, която да допринесе

...
Инициативата „Три морета представлява възможност за взаимодействие, която да допринесе
Коментари Харесай

Министър Тодоров: Ще работим за устойчива мобилност на хората и транспортна свързаност на всички участници в Инициативата „Три морета“

Инициативата „ Три морета " съставлява опция за взаимоотношение, която да способства в допълнение към ускоряването и устойчивото развиване на свързаността и взаимното икономическо развиване на участващите страни. Това съобщи служебният министър на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров по време на сесия под надпис „ Иновации и съгласуваност ", която бе част от Конференция на тематика „ Инициативата Три морета - Единство, Иновации, Свързаност ".
Министър Георги Тодоров уточни, че по този метод се обезпечава опция за усилване на взаимоотношението сред участващите страни, със съдействието и партньорството на Европейския съюз, Съединени американски щати и Германия. Особено значима е ролята на Инициативата за бизнеса като платформа за взаимоотношение, с голям капацитет за бъдещото осъществяване на вложения и нововъведения в областите на транспортната, енергийната и цифровата инфраструктура. Основната роля за осъществяване на инфраструктурни планове по линия на Инвестиционния фонд на самодейността имат банките за развиване на членуващите страни, уточни транспортният министър.
„ Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията на Република България е насочило напъните си към построяването на Трансевропейската транспортна мрежа с единни стандарти и качество, от която се чака да обезпечи устойчива подвижност на хората и съгласуваност на всички райони на Съюза. Предвид географското състояние на България на обичайните търговски направления сред Европа и Азия, главен приоритет на провежданата от нас политика е възстановяване на транспортната съгласуваност на страната със страните от Европейския съюз и със прилежащите страни ", означи министърът. Подобряването на свързаността по направление север-юг в района на Трите морета и установяването на стратегическа връзка с направлението на някогашния Коридор 8, би асъдействало за по-ефективно и по-устойчиво икономическо развиване на страните от района, в това число и да помогне за процеса на стабилизация в страните от Западните Балкани и тяхната интеграция с останалата част на Европа, съобщи министър Тодоров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР