Инициативата на властите в Берлин да намалят свръхпопулацията на сладководни

...
Инициативата на властите в Берлин да намалят свръхпопулацията на сладководни
Коментари Харесай

Берлин успешно се справя със свръхпопулацията от сладководни раци

Инициативата на управляващите в Берлин да понижат свръхпопулацията на сладководни раци посредством улов и консумация наподобява сполучлива, оповестява организация ДПА.

От началото на сезона - от април до края на септември, са били уловени 22 000 от тези членестоноги. Този брой е на половина по-малък, в съпоставяне със същия интервал от предходната година, установи Дерк Елерт от екологичната администрация на града. Което значи, че популацията понижава, само че тя към момента е значима и напъните на специалистите ще продължат и през 2020 година.

Не е известно дали немската столица ще успее да се оправи с тази злина, защото сладководните раци бързо се възпроизвеждат. Те са червени на цвят и могат да доближат до 15 сантиметра дължина. Животните са типични за южната част на Съединени американски щати и Северно Мексико. Те са се популяризирали в Берлин откакто някои от животните, отглеждани в аквариуми, са били изоставени в природата.

През 2018 година рибарите получиха позволение да ги ловят в берлинския парк Тиргартен, като техният улов доближи 38 хиляди бройки. Раците бяха продадени за консумация като локален деликатес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР