Инициативата излезе с позиция по Бойко Борисов за нова Конституция

...
Инициативата излезе с позиция по Бойко Борисов за нова Конституция
Коментари Харесай

Правосъдие за всеки: Премиерът няма конституционна инициатива

Инициативата излезе с позиция по Бойко Борисов за нова Конституция и за привикване на Велико Народно заседание, съобщи БНР.
" Премиерът, очевидно влезнал в ролята на самовластник, се опита за следващ път да си присвои пълномощия, каквито няма, и да изнасили парламентарната народна власт с оферти за конституционни промени, които той незнайно за какво, назова план за нова Конституция, и привикване на Велико Народно заседание " се споделя в. 
 Рестарт на страната с конституционна промяна в правораздаването, предлага Неправителствени организации Рестарт на страната с конституционна промяна в правораздаването, предлага Неправителствени организации
Институциите „ основен прокурор “ и „ Велико национално заседание “ да бъдат отстранени и да се даде рестарт на държават...
" Ясно е, че министър-председателят няма конституционна самодейност и не може да бъде вносител на такива оферти. Това обаче не попречи на Борисов да съобщи същите от името на една парламентарна група, която той третира като " своята " и да се изкаже от името на най-малко още една, доколкото за внасяне на парламентарен план са нужни 120 народни представители ", които той на процедура задължи да внесат предложенията ", се показва още в документа. 
Борисов показа зле компилиран план на за промени в Конституцията, обсъждани години обратно във времето, в част от които разпознахме две от концепциите на " Правосъдие за всеки " още от 2015 година и едно от новите ни оферти, показани на 17 юли тази година, декларират от самодейността. 
Те показват, че в предложенията има едно значимо неявяване - промяната в прокуратурата и ограничението на безспорната и безконтролна власт на основния прокурор. 
" Очевиден е страхът на Борисов да се занимае с най-сериозния парламентарен проблем на страната, съдържащ се в два конституционни текста. Той от дълго време го направи пленник на сенчестата власт, която дефинира основните прокурори, а след това посредством тях управлява изпълнителната и законодателната власт и се меси директно в независимостта на съда ", написа в позицията. 
 Правосъдие за всеки: Нямаме потребност от основен прокурор, който извършва непозната воля Правосъдие за всеки: Нямаме потребност от основен прокурор, който извършва непозната воля
" Без Борисов Гешев ще бъде доста по-слаб, а без Гешев, Борисов мигновено си отива. Единственият излаз е оставка, тъй като не може да ни...
От самодейността желаят оставката на Борисов за " директно нарушение на Конституцията и поругаване на духа и смисъла на парламентаризма ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР