Инициативата Движи се пеша се проведе в градаДесетки русенци се

...
Инициативата Движи се пеша се проведе в градаДесетки русенци се
Коментари Харесай

Русенци извървяха над 1 000 000 крачки

Инициативата " Движи се пешком " се организира в града

Десетки русенци се включиха в надпреварата за най-вече изминати крачки „ Движи се пешком “, като извървяха над 1 000 000 крачки. Турнирът бе част от самодейностите, проведени от Община Русе по случай Седмицата на подвижността (16 – 22 септември), прецизираха от общината. 

Най-много крачки бяха изминати от Лилия Георгиева – 159 237. След нея се класираха Мирослава Цветкова и Гено Митев със надлежно 141 478 и 133 805 крачки, изминати за седмица.

„ Щастлив съм, че допринесохме за по-високата физическа интензивност на русенци. Общият брой на изминатите крачки демонстрира, че Русе е спортуващ град “, сподели заместител – кметът Димитър Недев. Той връчи предметни награди на класираните до десето място.

По време на срещата участниците в надпреварата имаха опция да зададат въпроси, свързани с придвижването в града. Те научиха повече за разработвания сега Генерален проект за организация на придвижването. Целта му е да служи като инструмент на общинската администрация за взимането на ефикасни и оптимални решения по отношение на градската подвижност и инфраструктура.

На въпрос за възстановяване на прекосяването по пешеходните пътеки Димитър Недев изясни, че сега Община Русе създава дружно с районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ пилотен план на новаторски светофар, който ще засича със датчик и ще пропуща преминаващите пешеходци. По този метод ще се избегне непотребното изчакване на транспортните средства.

Европейската седмица на подвижността е годишна самодейност на Европейската комисия за устойчива градска подвижност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР