инистърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на заключителното ...

инистърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на заключителното

Министър Кралев присъства на финала на Нощта на скоковете

инистърът на младежта и спорта Красен Кралев участва на заключителното съревнование от веригата по мотокрос фрийстайл " Night of the jumps ".

Атрактивната конкуренция се организира още веднъж в столичната " Арена Армеец " след четири годишно спиране. При завръщането на най-хубавите мотоциклетисти у нас ръководителят на Организационния комитет на Гран при на България Румен Петков благодари за помощта на Министерството на младежта и спорта. Промоутърът на международния шампионат по мотокрос Марко Мантей даде отлична оценка на екипа, работил по основаването на трасето.

Победител в Гран при на България стана младата немска звезда Люк Акерман. Акерман беше най-хубав в квалификацията и я завоюва безапелационно с 373 т. Втори в нея се подреди Патерсън Боудън от Австралия с 322 т.

В главното съревнование, в което се включиха шестима участници, 21-годишният Акерман още веднъж показва невероятните си благоприятни условия с мотоциклета и събра 372 т. след 9 скока. Втората позиция в Гран при на България остана за Патерсън Боудън от Австралия с 350 т. Трети се подреди представителят на Съединени американски щати Адам Джоунс с 322 т.

В конкуренцията по редом осъществяване на трикове от двама състезатели, която беше извънредно впечатляваща, успеха взеха Адам Джоунс (САЩ) и Филип Подмол (Чехия). Тандемът се наложи над италианците Давиде Роси и Леонардо Фини.

След надпреварата в София бяха наградени и призьорите през сезон 2019. С актив от 149 т. със златото се окичи още веднъж Люк Акерман. С 29 по-малко втори остана Майкъл Мелеро. Испанецът не взе присъединяване в конкуренцията в " Арена Армеец " поради контузия, само че оценяваше своите сътрудници като арбитър. Бронзовото отличие беше за Патерсън Боудън, който през сезона събра 92 т.
 Еврокомисар Мария Габриел и министър Кралев разискаха целите в секторите “Спорт” и “Младеж”
Еврокомисар Мария Габриел и министър Кралев разискаха целите в секторите “Спорт ” и “Младеж ”

По време на срещата бяха разисквани стратегии като " Еразъм+ " и " Европейски корпус за взаимност "

Източник: topsport.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg