Инфраструктурата за зареждане на електромобили ще бъде разширена в ЕС.

...
Инфраструктурата за зареждане на електромобили ще бъде разширена в ЕС.
Коментари Харесай

До 2026-а трябва да има станции за зареждане на електромобили на всеки 60 км по главните магистрали на ЕС

Инфраструктурата за зареждане на електрически автомобили ще бъде разширена в Европейски Съюз. Станции за зареждане на електрически коли ще бъдат сложени на всеки 60 км по основните автомагистрали на Европейски Съюз до 2026 година Това планува съглашението, което подписано в Екологичен потенциал.

Освен това ще би трябвало да се конфигурират зарядни устройства с по-висока мощ, които ще са за камиони и рейсове би трябвало да бъдат въведени на най-малко половината от главната мрежа на Европейски Съюз на всеки 120 км до 2028 година до момента в който станциите за зареждане с водород ще бъдат конфигурирани на най-малко на всеки 200 км до 2031 година, съобщи Euractiv.com.

Ще има и изключения: за пътища с невисок размер на трафика по искане на някои държави-членки.

Всяка страна членка обаче ще би трябвало да се ангажира със наложителна цел, която би трябвало да извърши да даде на Европейската комисия пътна карта за реализиране на задачата си.

Новият закон ще очертае и условията за доставка на електрическа енергия от сушата в морския бранш и ще дефинира правила за доставка на електрическа енергия за стационарни самолети.

Сделката към момента е импровизирано съглашение сред законодателите на блока, Европейския парламент и Съвета. Нужно е тя да бъде публично контрактувана от двете институции, преди да стане закон.

Една от главните рецензии измежду потребителите на настоящата инфраструктура за зареждане в Европа е, че заплащането е по-сложно от зареждането на бензинов или дизелов автомобил, като се изискват обособени абонаментни услуги за всяка марка.

Според уеб сайтът зарядните станции в България са 1061, ситуирани на 782 местоположения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР