Информационното августовско засушаване изисква да се вземат мерки - най-често

...
Информационното августовско засушаване изисква да се вземат мерки - най-често
Коментари Харесай

Как да бъдеш добър социолог според това кой ти плати

Информационното августовско засушаване изисква да се вземат ограничения - най-често те са под формата на социолози, които ни обесняват кой политик поддържаме или не поддържаме, изключително в случай че не знаем. 
Необходимостта от сходен справочник е изключително значима в тежки времена, когато естественият интерес към социологическата просвета е срещнал икономическите потребности на деня и би трябвало да се измисли нещо, което да задоволи както този интерес, по този начин и тези потребности. Затова ето няколко хрумвания за бъдещи политици и бъдещи социолози, които да знаят по какъв начин да ги, както се споделя, " разположат в общественото пространство ". Предлагаме хипотетичната фигура на претендента за власт господин Петров, чиито хрумвания ще бъдат тествани в разнообразни обстановки. 
1.
Ако е популист, само че не си е платил  
" Политикът Петров е прекомерно опасен състезател в политическата система. Предложенията му са искрено популистки, те обслужват концепцията за углавен избор, само че по предписание наказателният избор дава власт на играчи, които не са готови да се оправят с властта. Ние сме виждали сходни планове в предишното и всеки от тях има една и съща арка на неуспеха - огромното заричане последователно приобщава и след това последователно разочарова масите, които схващат, че са представяни в Народното събрание по яд, само че не и по разсъдък. Такива опасности са непотребни в настоящия миг - нужна ни е непоклатимост. "
Ако е популист, само че си е платил  
" В момента политическото статукво може да се промени единствено от експериментатор, от човек с визия и харизма, който би могъл да сплоти разнообразни пластове от обществото, оставени непредставени в Народното събрание. Знаем, че партията на негласуващите постоянно е била най-голямата и в случай че той успее да ги стимулира, това би означавало и преподреждане на целия политическия пъзел. Системата се нуждае от рестарт и възобновяване, а това не може да стане с изхабените фигури на прехода, по тази причина и кандидатурата на господин Петров идва в точното време на точното място. "
2.
Ако е модернизатор, само че не си е платил  
" Идеята, че страната ще се промени с приемане на нови закони и правила от много време е употребена от разнообразни политически опортюнисти, които оферират друго държавно ръководство. Проблемът у нас обаче не е в законодателната рамка, а в осъществяването ѝ, и точно там би трябвало да се насочат напъните на политическия хайлайф. Заявените промени на господин Петров звучат добре, само че единствено на хартия; законът се е променял неведнъж - дано напомним, през 2005-та, 2008-а, 2012-та и 2016-та, само че това към момента не е довело до нищо. "
Ако е модернизатор, само че си е платил  
" Повечето хора, които са от дълго време в политиката, знаят, че огромният проблем са грешките в законодателните начинания и законите, които са направени по този начин, че да обслужват избрани бизнес елити, а не елементарните хора. В този смисъл, въпреки и страхливо, би било добре да приветстваме концепциите на господин Петров, тъй като те са онази юридическа основа, която е нужна, с цел да проработи държавността. "
3.
Ако е националист, само че не си е платил  
" Добре разбирам концепциите на господин Петров. Но ориста на всички националистически партии е да се изхабят за един мандат и от радикални патриоти да се трансформират в комфортни поддържащи златни пръси на властта. Самата Европа сега е в обстановка, в която патриотичните партии стават все по-силни, само че ние добре видяхме до каква степен доведоха националистическите " усеща " - до Brexit и Орбан, които бяха, в случай че мога да се изразя метафорично, същински атентат за европейската концепция, която допуска доста повече взаимност сред страните, в сравнение с напомпано родолюбие, което не може да издържи на икономическа и политическа инспекция. "
Ако е националист, само че си е платил  
" Ние към този момент добре видяхме по какъв начин Brexit и Орбан преформатираха концепцията за Европейски Съюз, който, в едни обещаващи хоризонти и преди години изглеждаше като опция за европейска федерация, само че в този момент стана ясно, че мощните национални страни ще стават все по-важни и с ярки очертания. В този смисъл господин Петров вярно залага на една националистическа, само че не просто националистическа, а консервативна позиция, която да се оправи с някои свръхлиберални постановки, демаскирани като изтощени и неработещи. "
4. 
Ако е ляв, само че не си е платил  
" Мнението ми е следното: в България има една достоверна десница и тя е Българска социалистическа партия. Въпреки всички проблеми, всички кавги, всички проблеми фигури, класическата левица остана единствената мощна, най-много поради мощното си завещание, издържало на инспекцията на годините. Господин Петров прави опити да пробие в територия, в която всеки се е провалял; най-често това са обезщетителни леви хрумвания, които бързо угасват с времето и личните им създатели вярно минават в редиците на Българска социалистическа партия, тъй като там могат да виреят най-добре. "
Ако е ляв, само че си е платил  
" Ако има нещо несъмнено за левите придвижвания, то е че класическата левица от дълго време не е това, което беше. В момента има голям апетит за леви хрумвания, които консервативната и мъчно преносима Българска социалистическа партия не може да реализира. Така че желанията на господин Петров да се насочи таман там - поради и рецесията на алените - наподобяват повече от обещаващи. "
5.
Ако е десен, само че не си е платил  
" През годините видяхме по какъв начин дясното пространство страда от едно непрестанно разделяне. Това " люспене " видя сметката на доста обединения, които имаха капацитет, само че не можаха да се оправят с егото си. След края Костов към момента не може да се откри човек, който да бъде припознат като водач на дясното - и не виждам по какъв начин господин Петров ще успее. "
Ако е десен, само че си е платил  
" От доста години насам чакаме човек, който да има харизмата на Костов и в това време да може да оглави дясна групировка. Е, дясномислещите в България биха могли да се поздравят с подобен човек - това е господин Петров. На идващите избори той по всяка възможност ще мине изборната преграда и ще би трябвало да постъпи по този начин, както същинските вождове в предишното са успявали да обединят " десните племена ". В него има таман този капацитет и с интерес ще следим политическата му траектория. "
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР