Информационно обслужване няма пълен капацитет да осигури киберсигурността на всички

...
Информационно обслужване няма пълен капацитет да осигури киберсигурността на всички
Коментари Харесай

"Информационно обслужване" няма капацитет да осигури киберсигурността

Информационно обслужване " няма цялостен потенциал да обезпечи киберсигурността на всички основни обекти в България. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на сдружението Михаил Константинов. Той посочи, че " Информационно обслужване " въпреки всичко ще може да координира активността сред институциите.

Повод за коментара му стана предлагането на финансовия министър Владислав Горанов, съгласно който " Информационно обслужване " може да поддържа сериозните инфраструктури и огромните системи и да се трансформира в интегратор на огромните държавни системи. В звеното пък щели да се наемат скъпо платени хора, които да дават отговор на стандартите на актуалните провокации на киберсигурността и електронното ръководство.

" Ние сме компания с преобладаващо държавно присъединяване и в последна сметка каквото каже притежателят, това ще стане. Ние ще разтеглим личния състав, ще формулираме работата, която ни чака. Тя би трябвало да стартира с доста подробни одити на всички значими осведомителни системи в страната. В момента част от тези одити към този момент текат. Трябва да се видят слабите места ", изясни Константинов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР