Инфлацията във Великобритания се покачи до най-високото си ниво от

...
Инфлацията във Великобритания се покачи до най-високото си ниво от
Коментари Харесай

Инфлацията във Великобритания отбеляза 40-годишен връх

Инфлацията във Англия се повиши до най-високото си равнище от 40 години през предишния месец, до момента в който войната в Украйна подхранва по-нататъшно нарастване на цените на храните и горивата.

Инфлацията на потребителските цени се форсира до 9% през 12-те месеца до април, от 7% предходния месец, заяви Службата за национална статистика в сряда. Това е най-високият % от 1982 година, когато инфлацията доближи 11%, съгласно статистическото моделиране на ONS.

Милиони семейства в цяла Англия бяха наранени от 54-процентен скок в сметките за газ и електричество предишния месец, откакто регулаторите усилиха горната граница на цените на силата, с цел да отразят предходни нараствания на цените на едро.

Руската инвазия в Украйна оказа спомагателен напън върху цените на храните и силата. Цифрите ще усилят натиска върху държавното управление за намаляване на рецесията в цената на живота, която съгласно прогнозите на икономистите ще докара до най-големия спад в стандарта на живот от 50-те години на предишния век.

Правителството може да понижи налозите върху приходите и изготвя проекти за увеличение на дотациите за хора с ниски приходи, които се борят да заплащат сметки си за гориво, оповестиха английските медии в сряда.

Обмисля се и налог върху непредвидените облаги за енергийните компании, които се възползват от високите цени на петрола и газа.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР